Naučite prirodnim lijekovima zaustaviti proljev

Zanima vas kako možete liječiti proljev? Ovdje ćemo objasniti zbog čega nastaje, i kako se liječi proljev.

Danas je poznato da mnogi virusi mogu dovesti do čestog i hitrog posjećivanja zahoda.

Ti virusi su rotavirus, norwalk virus, herpes simplex, hepatitis i još neki. Dakle, svi oni mogu dovesti do pojave proljeva. Također, pored virusa tu su i neke bakterije koje izazivaju proljev.

Proljev je simptom raznih bolesti, od lakših do ozbiljnijih. Možda je u pitanju ‘pokvareni želudac’ starom hranom ili onečišćenom vodom, infekcija, zaraza gripom ili pak neuhranjenost. Bolesti crijeva i probavnog sustava često rezultiraju proljevom, a ponekad je u pitanju infekcija parazitom.

Pojava proljeva izaziva i neka druga stanja kao što su dehidracija, gubitak apetita, mučnina, bol u želucu ili grčevi i vrućica. Proljevom ćete izgubiti mnogo tečnosti iz organizma koju svakako morate nadoknaditi.

Koja su to dobra prirodna rješenja za zaustavljanje proljeva?

Prvo ćemo spomenuti korijandar – Korijandar je biljka koja ima brojne zdravstvene prednosti. Lišće korijandra je bogato proteinima, mastima, mineralima, vlaknima, ugljikohidratima i vodom. Minerali i vitamini koje sadrži korijandar su vitamin C, kalcij, fosfor, željezo, karotin, tiamin, riboflavin, niacin, natrij, kalij i oksalne kiseline.

Da bi liječili proljev predlažemo vam da koristite suhi korijandar. Ako ne znate kako, svakako upitajte fitoterapeuta u ljekarni gdje ste uzeli korijandar.

Borovnice su dobre protiv proljeva – Borovnice su voće koje obiluje antioksidansima. Učinak se potencira ako borovnice konzumirate s probioticima, jer su probiotici dobre bakterije koje pronalazimo u jogurtu i drugim sličnim proizvodima.

Za razliku od svježih bobica koje blago čiste organizam, sušene borovnice zaustavljaju proljev.

Đumbir liječi proljev – Đumbir u sebi sadrži analgetička, antipiretička, antibakterijska i svojstva sedativa, a brojne su studije potvrdile učinkovitost đumbira u liječenju mučnine uzrokovane kemoterapijom, morskom bolešću, takozvanim jutarnjih mučnina i proljeva.

Probajte čaj od đumbira pripremiti tako što ćete dvije žlice svježeg đumbirovog korijena ostaviti na 15 minuta u vrućoj vodi i procijediti. Čaju po ukusu i navici, dodajte med ili limun.

Metvica je prirodni lijek protiv proljeva – Sok od mente pomiješajte sa sokom limete i dodajte pola žličice meda kako mješavina ne bi bila previše gorka. Uzimajte tri puta dnevno.

Stefan Nedeljković

Recent Posts

Utjecaj 5G tehnologija na korištenje mobilnih telefona

Posljednjih desetljeća svjedočimo nevjerojatnom razvoju mobilnih tehnologija, od prvih koraka u svijetu mobilnih komunikacija do…

17 sati ago

Igra koju vole svi od 7 do 77

Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…

3 tjedna ago

Festival Svjetla: Zagreb bilježi povećan interes turista; 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…

1 mjesec ago

VIP programi lojalnosti: Luksuzne nagrade u bosanskim online kasinima

U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…

2 mjeseca ago

Može li ChatGPT zamijeniti trenere za planiranje treninga? Evo što kaže studija

U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…

2 mjeseca ago

Češnjak za zdravlje: TOP 8 benefita koje donosi

Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…

2 mjeseca ago