Zreli plod kakija
Svježi plod ili sok kaki jabuke koristimo za liječenje zatvora stolice i upale crijeva, hemoroida, bolesti želuca, a može nam pomoći i kod visokog krvnog tlaka.
Kaki jabuka je prirodni antihelmetik, antimutagenik, antitusik, aperitiv, adstrigent, ekspektorant, febrifug, laksativ, stomahik i stiptik. Kaki jabuku zovemo još i japanska jabuka, kakijevac i kakijev dragun.
U nastavku ćemo napisati recepte za neke slastice od kaki jabuke, koje će prijati ako ih dobro napravite. Prije toga, napisat ćemo par rečenica o ljekovitom djelovanju kakija.
Zreli plod kakijaList kaki jabuke prirodni je adstrigent (ima svojstvo stezanja tkiva), pa se koristi za liječenje raznih tegoba.
Plod ovog voća ima veliku nutrititivnu vrijednost i dobra prirodna ljekovita svojstva.
Preporučuje se kao prirodni antitusik, adstrigent, laksativ i stomahik. Dobar je kaki i za mršavljenje.
Svježi plod ili sok kakija koristimo za liječenje:
Suvremena istraživanja potvrdila su ljekovita djelovanja kaki voća. Danas znamo da kaki dobro djeluje na metabolizam masnoća (kolesterol i trigliceride), a uočena su i neka antikancerogena djelovanja.
Osim dole napisanih recepata, od kakija se može napraviti rakija posebnog aromatičnog okusa. Sjemenke mogu poslužiti za pripremu posebne kave, a osušena kora od ploda kakija se samelje i služi nam kao prirodno sladilo. Pročitajte i recept za puding od kaki jabuke.
U nastavku ćemo napisati 2 jako zanimljiva recepta od kakija. Naučite kako se pravi smoothie napitak od kaki voća, i ukusni džem od kakija.
Ukusni i osvježavajući smoothie od kaki jabuke i kokosa.
Potrebni sastojci:
Recept za pripremu: Sve sastojke ubacite u blender i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U slučaju da ste dobili smoothie koji je previše gust, dodajte još malo mlijeka.
Ukusni namaz (džem) od kaki jabuke.
Sastojci:
Priprema: Unutarnji dio (pulpu) kaki jabuke izvadite, i stavite u manji lončić. Dodajte sok od klementine i šećer pa stavite lončić na laganu temperaturu. Lagano promiješajte, pa dodajte mahunu vanilije i kokosovo ulje, i pustite da se zagrije sve dok se šećer ne rastopi. Dodajte aru prah, pri tome pazeći da ga dobro umiješate, pa pustite da se džem kuha na laganoj temperaturi 2-3 minute. Nakon toga, još dok je vruć, džem pretočite u sterilnu staklenku i zatvorite. Pustite da se ohladi i pospremite. Jednom kada otvorite staklenku, džem potrošite unutar 7 dana, jer nće moći stajati duže.
Da objasnimo što je aru prah – aru prah (arowroot powder) je prah koji se dobije korijena tropske biljke a služi kao zdravija alternativa za zgušnjavanje variva, umaka, pudinga i sličnog. Obzirom da je po sastavu škrob, možete ga zamijeniti s krumpirovim škrobom ili drugim zgušnjivačem kojeg koristite u svojoj kuhinji. i često se koristi u bezglutenskoj prehrani. Može se zamijeniti želatinom ili gustinom.
Opatija je oduvijek bila oaza zdravlja – mjesto gdje se susreću tradicija liječenja, prirodna ljepota…
Nakon što postane tata, Luka odluči poraditi na odnosu sa svojim ocem. Kako bi otkrili…
Tijekom posljednjeg desetljeća, slovenska online kasino industrija je doživjela značajan rast transformirajući se iz tržišne…
Tema cijena ulaznica za Svjetsko prvenstvo u rukometu ponovno je aktualizirana, posebno u kontekstu usporedbe…
Dukan dijeta je kontroverzna i složena dijeta s niskim udjelom kalorija, ugljikohidrata i masti, ali…
Bavljenje sportom nije samo aktivnost koja pridonosi tjelesnom zdravlju; to je također prilika za razvoj…