4 snažna začina koja čiste jetru

Za postizanje optimalnog zdravlje vrlo je važno imati zdravu jetru. Ona je odgovorna za uklanjanje toksina iz tijela te utječe na mnoge druge sustave i organe.

Jetra su čistač našeg organizma, organ koji je stalno na udaru, pa je važno brinuti se o njoj.

Zdrava jetra uvjet su općeg zdravlja, dobrog rada organizma i energije kod osobe. Ako se jetra kojim slučajem opterete ili ih napadnu bolesti, to odmah osjetimo.

Naučite kako da se brinete o tom važnom organu, odnosno uz pomoć kojih začina ga možete očistiti.

Zdrava jetra, primjerice može pomoći mršavljenju i probavi, a također podiže razinu energija i jača imunološki sustav. Donosimo 4 snažna začina koja će pomoći očistiti jetru i pomoći joj da funkcionira u najboljem izdanju.

Kurkuma – ovaj moćan začin čest je u mnogim indijskim jelima. Sadrži tvar koja se naziva kurkumin, to je djelotvorna supstanca koja štiti jetru i pomaže u regeneraciji njenog tkiva. Također, potiče čišćenje toksina iz tijela čime se smanjuje opterećenje rada jetre.

Pepermint – odavno se koristi za probavu i postizanje osvježavajućeg daha. On opušta žuč i omogućava povećanje protoka žuči kako bi se smanjio udio masti u tijelu. Uz to, pepermint pomaže smanjiti razine nezdravog LDL kolesterola te podržava funkcije bubrega i mjehura.

Maslačak – ova skromna biljka je zapravo riznica ljekovitih svojstava. Stručnjaci ga koriste kako bi se smanjila ciroza jetre i udio masti. Također, snižava visoke razine estrogena te štiti i liječi razne kožne bolesti.

Cikorija – koristi se za liječenje bolesti kao što su bubrežni kamenci te druge bolesti bubrega i jetre. Dobra je i za probavne smetnje poput proljeva, zatvora, bolova te za žuticu. Iz njezina korijena proizvoda se sirovina za bijelu kavu. Ima gorkasti okus koji se može smanjiti kuhanjem.

Za detoksikaciju i održavanje zdrave jetre idealno je konzumirati neke od navedenih biljaka. Potrebno je najprije dobro proučiti njihovo djelovanje na organizam i posavjetovati se s liječnikom o učestalosti njihova konzumiranja.

Stefan Nedeljković

Recent Posts

Igra koju vole svi od 7 do 77

Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…

3 tjedna ago

Festival Svjetla: Zagreb bilježi povećan interes turista; 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…

1 mjesec ago

VIP programi lojalnosti: Luksuzne nagrade u bosanskim online kasinima

U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…

1 mjesec ago

Može li ChatGPT zamijeniti trenere za planiranje treninga? Evo što kaže studija

U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…

2 mjeseca ago

Češnjak za zdravlje: TOP 8 benefita koje donosi

Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…

2 mjeseca ago

Dinamika online casina u Hrvatskoj: dubinsko ispitivanje

Pojavom prvog legalnog online casina, hrvatska online casino scena doživljava I svoju prvu revoluciju. Ovaj…

3 mjeseca ago