Ishrana

Crveni luk kao prirodni lijek, začin i svakodnevna namirnica

Tradicija naših kuhinja ubraja luk među začinske biljke, začinsko povrće, a ipak bi se mogao uvrstiti ravnopravno sa svim ostalim…

10 godina ago

Izbjegavajte ove namirnice, one vas umaraju

Mnogi od nas doslovno žive sa umorom, a da ga nisu ni svjesni. Ipak, da bi osvježili svoj organizam i…

10 godina ago

Uz pomoć biljnih vlakana čuvate srce, debelo crijevo i dobru liniju

Biljna vlakna su većinom tvorena od složenih ugljikohidrata, ali ne sadrže škrob. Njih pronalazimo u povrću, voću, zrnevlju i mahunarkama.…

10 godina ago

Savjet kako da se riješite otrova iz organizma

Da bi se riješili nakupljenih otrova iz organizma pročitajte ovaj članak, koji je pisan baš na tu temu. Za izbacivanje…

10 godina ago

Heljda je dobra namirnica za dobro pamćenje

Heljdu danas stvarno slabo poznajemo, i to sasvim neopravdano mogli bi nadodati. Naime, heljda je jako zahvalna žitarica, koja nam…

10 godina ago

Zbog čega ih zovemo ‘dobre bakterije’?

Posljednjih godina jako puno čujemo za probiotike, odnosno za dobre bakterije koje žive u našem organizmu. Zbog čega su tako…

10 godina ago

Upoznajte ovu jako vrijednu mahunarku – Slanutak

Mnogi nutricionisti tvrde da je slanutak daleko bolji izbor od mesa. Slanutak je manje kaloričan, ima gotovo podjednak broj proteina…

10 godina ago

Maslinovo ulje je dobro za zdravlje srca

Čuli ste da je maslinovo ulje dobro za srce, ali ne znate zbog čega? Pročitajte članak u nastavku i saznajte.…

10 godina ago

Vrijeme je za pečeni kesten – Uživajte u ovom ukusnom jesenjem plodu

Ovo je doba kada ulice gradova mirišu na pečene plodove kestena. Plod kestena možemo usporediti, po izgledu sa plodom lješnjaka,…

10 godina ago

Pazite kako uzimate vitamine!

U suvremenom dobu, kojem dinamiku u mnogome određuje svakodnevna ekspanzija nauke i tehnologije, jako često nam se preporučuju vitaminski dodaci.…

10 godina ago