Sport

Sportovi kojima popularnost svake godine raste

Gotovo svatko voli barem jedan sport. No, čest je slučaj da će osoba kojoj je sport drag imati nekoliko sportova koje voli pogledati u svoje slobodno vrijeme. Štoviše, neki vole i aktivno sudjelovati u njima, a to je zapravo vrlo zdravo za tijelo i um. U zadnjih par godina možemo reći da, iako su neki od najpopularnijih sportova na svijetu to i ostali, postoji sve više različitih sportova koji postaju sve zanimljiviji i koji imaju sve više svojih obožavatelja. 

Esportovi

Iako će mnogi reći da esportovi ne bi trebali spadati u kategoriju sportova, ta su vremena, čini se, davno prošla. Esport je sve veći konkurent na svjetskoj sceni i to dokazuju stotine milijuna gledatelja na godišnjoj bazi. Također, osim gledanosti, plaće i cijene transfera nekih igrača samo su dokaz koliko se esport zadnjih godina razvio. Ne čudi stoga da je postao i sve veći dio ponude za klađenje online u kladionicama od kojih su neke kreirane isključivo za igranje na esport događaje. Ono što je najzanimljivije od svega je činjenica da u godinama koje dolaze tek trebamo vidjeti pravi razvoj esport industrije i bit će zanimljivo pratiti ovaj trend.

Zimski sportovi

Zimski sportovi, posebice skijanje, u Hrvatskoj će zauvijek ostati u jednom lijepom sjećanju. Naravno, to je zbog svih uspjeha koje su Hrvatskoj omogućili Janica i Ivica Kostelić. Već na početku 2022. godine, točnije u veljači, trebale bi startati Zimske olimpijske igre i može se reći kako je velik broj ljubitelja sporta vrlo zainteresiran za njih te će gotovo svakodnevno pratiti natjecanja koja će se na njima odvijati. Ove bi Igre mogle i dodatno doprinijeti popularnosti zimskih sportova.

Rukomet

Iako je čudno reći da je rukomet sport koji već nije dovoljno popularan, to donekle i jest tako. Naime, on jest izuzetno popularan u Europi, posebice u skandinavskim zemljama te državama poput Njemačke, Španjolske i Francuske, ali u ostatku svijeta to definitivno nije slučaj. Upravo zato na Svjetskim prvenstvima nema niti govora o tome da bi neka reprezentacija izvan Europe mogla konkurirati za naslov, a najbolji dokaz tome su procjene kladionica poput onih na bet-italia.info. No, gledajući situaciju u svijetu rukometa u proteklih par godina, čini se kako se sve više zemalja odlučuje ulagati u ovaj sport i to može veseliti ljubitelje rukometa.

Borilački sportovi

Borilački sportovi također su već duže vremena dosta popularni, ali čini se kako njihova popularnost zadnjih godina sve više počinje i dodatno rasti. Na svjetsku scenu izbijaju neka nova mlada imena koja dolaze iz cijelog svijeta i jasno je da će dodatno popularizirati borilačke sportove u zemljama iz kojih dolaze. Na godišnjoj razini tako postoji velik broj zanimljivih događaja i borbi, a neke od njih ljubitelji borilačkih sportova čekaju i veći dio godine. Možemo reći kako je to iščekivanje prešlo dijelom i na osobe koje dosad nisu bile fanovi borilačkih sportova, ali su unatoč tome odlučile odvojiti nešto svog vremena i pogledati neke od spektakularnih borbi. U borilačkim se sportovima borbe dogovaraju unaprijed nekoliko mjeseci, a to dodatno doprinosi čekanju i povećanju popularnosti.

fletch

Recent Posts

Igra koju vole svi od 7 do 77

Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…

3 tjedna ago

Festival Svjetla: Zagreb bilježi povećan interes turista; 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…

1 mjesec ago

VIP programi lojalnosti: Luksuzne nagrade u bosanskim online kasinima

U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…

1 mjesec ago

Može li ChatGPT zamijeniti trenere za planiranje treninga? Evo što kaže studija

U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…

2 mjeseca ago

Češnjak za zdravlje: TOP 8 benefita koje donosi

Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…

2 mjeseca ago

Dinamika online casina u Hrvatskoj: dubinsko ispitivanje

Pojavom prvog legalnog online casina, hrvatska online casino scena doživljava I svoju prvu revoluciju. Ovaj…

3 mjeseca ago