Stari ljudi naših prostora već od davno rade slatko. Recept za slatko od smokava je zapravo jednostavan za pratiti, pa naučite i vi sami sebi napraviti smokve u vlastitom medu.
Naučite napraviti smokve u medu. Recept je jednostavno pratiti, a slastica je za prste polizati.
Potrebno vam je:
Priprema: Smokve dobro operite i oštrim nožem zarežite na oba kraja. Tako oprane i zarezane smokve tanko ogulite. Svaku smokvu šivaćom iglom probodite skroz na dva mjesta. Smokve kuhajte u 6-8 voda, dok voda ne proključa, pa tu vodu prospite a sipajte novu i ponovo kuvajte. U posljednju vodu stavite jednu cijelu koru limuna.
Kuhane smokve pažljivo procijedite i ostavite da se osuše. U lonac stavite pripremljen šećer, zalijte ga vodom pustite da se kuha. Kad se šećer malo kuhao u vodi stavite u njega smokve. Kuvajte na jakoj vatri dok sirup ne bude dovoljno gust da se s varjače sliva u kapima a ne u mlazu.
Na 5 minuta pred kraj dodajte sok od limuna. Skuhano slatko sklonite s vatre, prekrijte vlažnom krpom i ostavite da se hladi desetak minuta. Tad sklonite krpu sa lonca i vratite slatko na kolo, neka ponovo proključa.
Ovo se preporučuje kod pripreme slatka općenito, jer voće pod vlažnom krpom pusti još dio soka. Kad slatko još jednom proključa, ponovo ga sklonite s vatre i pokrijte vlažnom krpom. Neka tako prenoći. Hladno slatko sutradan pretočite u staklenke.
Kultni horor filmovi mnogima su odlična zabava, osobito u vrijeme Halloweena. Ali nakon što ste…
Dana 17. studenog 2024., Stipe Miočić, jedan od najvećih teškaša u povijesti MMA-a, objavio je…
Casablanca film je jedan od onih filmova koje prepoznajete čak i prije nego što ih…
Rijeka će 16. i 17. studenog postati središte holističkog zdravlja, duhovnosti i osobnog razvoja. Ove…
Celijakija je autoimuna bolest koja se aktivira glutenom, proteinom prisutnim u žitaricama kao što su…
Sport i natjecanje na svjetskoj sceni oduvijek su izazivali ne samo interes i uzbuđenje, već…