Categories: Recepti

Recept: Prirodni napitak koji ubija bakterije

Donosimo recept za napitak koji će osnažite vaš imunitet, pročistiti organizam i uspješno se boriti protiv bakterija i virusa koje vrebaju u idućim, hladnijim mjesecima. Taj napitak ima snažna antibakterijska svojstva,  velike količine vitamina C, enzima, probiotika i drugih hranjivih tvari koje zajedno čine snažan prirodni lijek.

Prije nego posegnete za antibioticima, možda možete dati šansu prirodnom lijeku? Kako god se odlučili, u nastavu ćemo napisati recept za pripremu lijeka, a vi odlučite što i kako dalje.

Prirodni antibiotik

Recept za prirodni antibiotik

Za ovaj prirodni antibiotik koristite sastojke iz kuhinje.

Evo što će vam biti potrebno:

  • 700 ml jabučnog octa
  • 1 sitno sjeckani češnjak
  • 1 sitno sjeckani luk
  • 2 svježe paprike
  • ¼ šalice naribanog đumbira
  • 2 žlice hrena
  • 2 žlice kurkume u prahu

Priprema: Stavite sve sastojke u posudu, osim octa. Zatim prebacite to u staklenku s jabučnim octom. Dobro zatvorite i protresite. Držite staklenku 2 tjedna na hladnom i suhom mjesto i dobro ju protresite nekoliko puta dnevno. Nakon 14 dana, iscijedite tekućinu, a ostatak možete koristiti pri kuhanju.

Ljekovita svojstva ovog lijeka

Ovako pripremljen lijek dobro će doći mnogima. Naime, napitak koji ste dobili potiče probavni trakt i vraća mu funkcije u normalu. Češnjak u ovom napitku je prirodni antibiotik i ima antibakterijska svojstva. Jabučni ocat je jedan od prirodnih lijekova koji je koristio otac medicine Hipokrat. I ovdje će dobro doći jer ocat pojačava imunitet. Đumbir ima jak protuupalni učinak, a poznato je da je dobar za cirkulaciju. Kurkuma sprječava razvoj raka i demencije, a ljudi ju često koriste i za liječenje boli u zglobovima.

Ukratko: Ako se želite zaštititi od viroza, prehlada i gripe, ovaj napitak će dobro doći. Pored toga, da bi preventivno djelovali trebate jesti namirnice bogate vitaminom C, zatim češnjak, đumbir, luk i sličnu hranu, jer uvijek je bolje spriječiti nego liječiti. Bolesti poput viroze i prehlade su izrazito neugodne jer nas sprječavaju da normalno funkcioniramo, a pravih lijekova za njih nema. Za prevenciju pak ima, pa je na nama da na vrijeme djelujemo.

Stefan Nedeljković

Recent Posts

Utjecaj 5G tehnologija na korištenje mobilnih telefona

Posljednjih desetljeća svjedočimo nevjerojatnom razvoju mobilnih tehnologija, od prvih koraka u svijetu mobilnih komunikacija do…

1 dan ago

Igra koju vole svi od 7 do 77

Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…

4 tjedna ago

Festival Svjetla: Zagreb bilježi povećan interes turista; 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…

1 mjesec ago

VIP programi lojalnosti: Luksuzne nagrade u bosanskim online kasinima

U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…

2 mjeseca ago

Može li ChatGPT zamijeniti trenere za planiranje treninga? Evo što kaže studija

U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…

2 mjeseca ago

Češnjak za zdravlje: TOP 8 benefita koje donosi

Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…

2 mjeseca ago