Categories: Razno

Otkrijte, može li hrana ‘s nogu’ biti zdravija?

Navikli smo da usput, u žurbi, jedemo hamburgere ili sendviče, ali hrana ‘s nogu’ može biti i juha.

Ubrzanim načinom života kakvim danas živi većina ljudi, promijenio se i način na koji se hranimo.

Nerijetko, u nedostatku vremena jedemo ‘s nogu’, a hrana koja nam se usput nađe nikako se ne može nazvati zdravom. Sendviči, ćevapi, hamburgeri, pizze i pekarski proizvodi, sve su to neke od namirnica koje se najčešće konzumiraju tijekom radnoga dana jer su najdostupnije, no nikako i najzdravije.

Ipak, stvari mogu izgledati i drugačije ili bolje rečeno zdravije, a upravo na to se želi skrenuti pozornost novim gastro projektom pod nazivom ‘Klopa s klupa’. Riječ o projektu koji će biti održan zagrebačkom Dolcu u subotu, 27. rujna s početkom u 18 sati. Iako je kod nas riječ o novosti, takvi festivali hrane u svjetskim metropolama uobičajeni su i vrlo prihvaćeni te postaju prava alternativa nezdravoj brzoj hrani.

Klopa s klupa fini je projekt u sklopu kojega će građanima biti ponuđeni domaći i internacionalni zalogaji. ‘Hrana koja se jede s nogu ne mora biti nezdrava – to je ono što želimo poručiti ovim projektom. Nešto što je s nogu može biti itekako zdravo, kreativno, ukusno, ali i povoljno’, napominje Karla Andrić, voditeljica PR-a projekta Klopa s klupa.

Poznato je da se na tržnicama može pronaći zdrava hrana pa se zato Klopa s klupa i održava na Dolcu. Svježe voće i povrće koje će se prodavati u jutarnjim satima, navečer će se pretvoriti u jela koja će pripremati poznati kuhari iz 15 restorana.

‘Građanima će biti ponuđen izbor raznolikih, ali jednostavnih jela kako i priliči uličnoj hrani. Bit će tu, među ostalim, losos mariniran u votki i kopru, suši, wok, tjestenina od kave i kakaa, raznolike namirnice, ali u svakom slučaju zdrave’, najavljuje Karla Andrić.

Dodaje kako je Klopa s klupa pilot-projekt, ali želja je svih da to bude događaj koji će se održavati jednom mjesečno ili možda čak i jednom tjedno. ‘Takva događanja vani okupljaju puno ljudi i mi vjerujemo da će tako biti u Zagrebu. Uz kvalitetnu i povoljnu hranu, bit će i dobrog vina te koktela, ali i dobre glazbe’, ističe Karla Andrić.

Napominje i kako nikako ne treba zaboraviti na mnogostruku korist projekata poput ovoga: ‘To je i turistička atrakcija koja Zagreb čini zanimljivijim. Dakle, to je projekt od kojega će profitirati prodavači, proizvođači, restorani koji sudjeluju, turizam, ali i sami građani.’

Cijene hrane kretat će se od 20 do 40 kuna, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se ‘stojećki’ jesti, primjerice, juha od bundeve…

Ako ste u blizini svakako vam preporučujemo da posjetite ovaj događaj.

Izvor: tportal.hr

S N

Recent Posts

Kultni horor filmovi koje ne smijete propustiti (pt. 1)

Kultni horor filmovi mnogima su odlična zabava, osobito u vrijeme Halloweena. Ali nakon što ste…

3 dana ago

Stipe Miočić: Biografija legende koja se oprostila od oktogona

Dana 17. studenog 2024., Stipe Miočić, jedan od najvećih teškaša u povijesti MMA-a, objavio je…

4 dana ago

Casablanca Film (1942): Klasik koji prkosi vremenu

Casablanca film je jedan od onih filmova koje prepoznajete čak i prije nego što ih…

5 dana ago

Holistic fest: Najveći sajam holističkog zdravlja u Rijeci 16. i 17. studenog 2024.

Rijeka će 16. i 17. studenog postati središte holističkog zdravlja, duhovnosti i osobnog razvoja. Ove…

1 tjedan ago

Celijakija: Razbijanje mitova i otkrivanje istine o životu bez glutena

Celijakija je autoimuna bolest koja se aktivira glutenom, proteinom prisutnim u žitaricama kao što su…

2 tjedna ago

Slučaj Imane Khelif: Osvojila zlato na OI, a sada otkriveno da ima testise i XY kromosome

Sport i natjecanje na svjetskoj sceni oduvijek su izazivali ne samo interes i uzbuđenje, već…

2 tjedna ago