Putovanja

Odmor na Baliju: Ovo je najbolje vrijeme za putovanje na Otok Bogova

Bali je otok u Indijskom oceanu koji je omiljen među turistima i digitalnim nomadima. Jedno od najvažnijih turističkih odredišta na prvu se može činiti maleno, no stvarnost je ipak drugačija. Na Baliju možete raditi mnoge aktivnosti i otkriti bezbroj kutaka za uživanje.

Mali rajski otok poznat i kao Otok bogova, idealan je da pustite mašti na volju, odmoriti se i uživate. Spremate li putovanje u ovo prekrasno okruženje, sigurno vas zanima koje je najbolje vrijeme za putovanje na Bali. Da vam pomognemo, istražili smo ovu egzotičnu destinaciju i otkrivamo vam najvažnije informacije.

Kakva je klima na Baliju

Zbog njegove blizine ekvatoru, mogli bismo reći da Bali živi u kontinuiranom ljetu. Bali ima tropsku monsunsku klimu, što mu omogućuje da uživa u toploj klimi praktički tijekom cijele godine. Prosječna temperatura na Baliju je 30ºC, najviša temperatura dostiže u podne, a najniža (16ºC) noću, u planinskom području.

Bali je otok za uživanje u predivnim jutrima jer sunce izlazi u 6 ujutro, a sumrak počinje u 6 popodne. Vremenski i solarni rasporedi na Baliju ne prolaze velike varijacije tijekom godine, budući da za razliku od Europe, Bali ima samo dva godišnja doba, sušnu i kišnu sezonu.

Kišna sezona ili monsun, počinje krajem listopada i traje šest mjeseci, odnosno završava u travnju. Povlaštena situacija Balija, omogućuje da monsun bude blag za razliku od ostalih otoka.

Kada putovati na Bali

Najbolji mjeseci za putovanje su od svibnja do listopada. U tim mjesecima na Baliju možete uživati ​​u vrućoj i suhoj temperaturi ponajviše zahvaljujući jugoistočnom monsunu koji istiskuje vrući zrak prema otoku i time uzrokuje sušnu sezonu. Ne treba zanemariti da se to poklapa i s vremenom kada većina ljudi odlazi na godišnji odmor.

Temperature su, kao što smo spomenuli, u ovim mjesecima obično oko 30ºC, što osigurava idealnu klimu za uživanje na plaži i prekrasnom oceanu.. Noći su također ugodne, ako izbjegnemo planinska područja, jer se njihova noćna temperatura kreće između 23-25 ​​ºC.

Putovanje na Otok bogova

Broj sunčanih sati je veći tijekom sušne sezone, to jest od svibnja do listopada. Ako se odlučite na putovanje u ovim mjesecima, uživat ćete u osam prekrasnih sunčanih sati kako biste uživali na jednom od najljepših otoka u Indijskom oceanu.

U kišnoj sezoni siječanj je mjesec s najvećom količinom padalina, koja traje 15 dana, iako će temperature i dalje biti visoke. Na Baliju turisti preferiraju lipanj, srpanj, kolovoz i rujan, a to je zbog dva temeljna čimbenika. Prvi čimbenik je da su oni mjeseci najudaljeniji od kiše, odnosno oni s najmanjom vjerojatnošću za kišu, a drugi jer se to poklapa s blagdanskim razdobljem u Europi.

Bali kao turistička destinacija

Ako planirate putovati na Bali u ovim mjesecima, morat ćete uzeti u obzir da će to biti mjeseci u kojima će se biti najveći broj turista, hotelske rezervacije vrtoglavo rastu i njihova popunjenost je obično 100 posto.

No, velika turistička navala nije jedino što treba uzeti u obzir, treba napomenuti kako cijene rastu u mjesecima najveće turističke navale. Ako je Bali oduvijek bio vaša želja, isplanirajte putovanje za 2022. godinu u mjesecima kad ćete najbolje iskoristiti prednosti otoka.

Stefan Nedeljković

Recent Posts

Utjecaj 5G tehnologija na korištenje mobilnih telefona

Posljednjih desetljeća svjedočimo nevjerojatnom razvoju mobilnih tehnologija, od prvih koraka u svijetu mobilnih komunikacija do…

4 dana ago

Igra koju vole svi od 7 do 77

Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…

4 tjedna ago

Festival Svjetla: Zagreb bilježi povećan interes turista; 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…

1 mjesec ago

VIP programi lojalnosti: Luksuzne nagrade u bosanskim online kasinima

U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…

2 mjeseca ago

Može li ChatGPT zamijeniti trenere za planiranje treninga? Evo što kaže studija

U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…

2 mjeseca ago

Češnjak za zdravlje: TOP 8 benefita koje donosi

Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…

2 mjeseca ago