Kratkoročna energija dobivena od slatkoga bez podrške od masti i proteina znači da ćete osjećati veću glad nego prije što ste pojeli nešto slatko.
Kada se konzumira slatka hrana, tijelo luči endorfin koji pomaže da se opustite i umiruje tijelo. No, konzumiranje takve hrane ima čitav niz loših posljedica. Prije svega dijabetes i problemi sa zubima. Uz to, povećava se tjelesne težina što opet dovodi do većih rizika za oboljenje. Ipak, postoji nekoliko načina kako se riješiti potrebe za slatkim.
Prvo, pokušajte izbaciti konzervanse iz svoje prehrane. Mnoga hrana i pića danas sadrže konzervanse, no oni su prilično nezdravi tako da ih je najbolje što je više moguće izbjegavati.
Odličan savjet je da jedete voće i povrće kao grickalice. Te namirnice sadrže vlakna i druge hranjive tvari važne za prirodan razvoj tijela. Jedenjem voća kao što su jabuka ili kruške u prirodnoj obliku opskrbit ćete tijelo s potrebnim antioksidansima koji se primjerice bore protiv starenja. Kako bi uklonili ovisnost o nezdravim grickalicama možete pokušati jesti cjelovite namirnice poput žitarica i većih spomenutog voća i povrća.
Možete također zasladiti na prirodan način. Mnogi jogurti sadrže velike količine šećera. No, ako običan jogurt začinite svježim voćem to će biti vrlo zdrav obrok. Pokušajte i razrijediti sok s vodom. Budući da sokovi posjeduje mnogo šećera dobro ih je malo razrijediti vodom kako bi postali zdraviji.
Posljednji savjet je da pokušate jesti deserte s malo šećera ukoliko nikako ne možete spriječiti svoju potrebu za slatkim.
Nogometni klub FC St. Pauli, poznat po svojoj antifašističkoj i progresivnoj filozofiji, suočio se s…
Kultni horor filmovi mnogima su odlična zabava, osobito u vrijeme Halloweena. Ali nakon što ste…
Dana 17. studenog 2024., Stipe Miočić, jedan od najvećih teškaša u povijesti MMA-a, objavio je…
Casablanca film je jedan od onih filmova koje prepoznajete čak i prije nego što ih…
Rijeka će 16. i 17. studenog postati središte holističkog zdravlja, duhovnosti i osobnog razvoja. Ove…
Celijakija je autoimuna bolest koja se aktivira glutenom, proteinom prisutnim u žitaricama kao što su…