Izbacite bubrežni kamenac na prirodni način, uz pomoć čaja.
Bubrežni kamenci se javljaju najviše kod muškaraca u dobi između 25 i 45 godina. U djece i ljudi u dobi iznad 45 godina. Kamenci nastaju uglavnom u mokraćnom mjehuru. Toj su bolesti skloni ljudi koji se pri radu mnogo znoje i gube mnogo tekućine, zatim oni koji veoma malo mokre – a malo mokre jer ne uzimaju veće količine tekućine. Nedostatan unos vode u organizam je glavni razlog nastajanja bubrežnog kamenca ili kamenca u mokraćnom mjehuru. Da bi djelovali preventivno, uvijek se prvo preporučuje uzimanje adekvatne količine tekućine na dan.
Glavni znak kamenca u bubregu je jaka bol u predjelu bubrega, koja se širi uzduž odvodne mokraćne cijevi pa sve do prepona. Uz bol osoba osjeća mučninu i ima nagon za povraćanje. Bol nastupa u vidu napada koji postupno popušta pa se opet ponavlja. To su takozvane bubrežne kolike. One nastaju iznenada, a izazivaju ih vožnja po neravnoj cesti, kad čovjek skače ili trči. Do tada je kamenac mirovao u svojem ležištu, međutim, vanjskim utjecajem pokreće se i ometa otjecanje mokraće. Jakim stezanjem bubrežne zdjelice ili mokraćovoda organizam pokušava istisnuti kamenac, što uzrokuje žestoke bolove. Poslije svakog napada pri kraju mokrenja primjećuje se nešto malo krvi, a ponekad je sva mokraća krvava. Krv dolazi od oštećenog odvodnog mokraćnog kanala.
Pripremite sebi ljekoviti čaj po receptu koji vam donosimo u nastavku teksta.
Sastav čaja za liječenje bubrežnog kamenca: 40 g stabljike kilavice, 40 g listova medvjeđeg grožđa, 40 g korijena zečjeg trna, 30 g istucanog ploda šipurike, 30 g listova breze, 30 g listova i cvjetova kunice i 20 g koprive
Pripremanje i primjena čaja za liječenje kamenca: Trave jako usitniti i smiješati. U 2 litre vode preko noći namočiti 15 g mješavine trava. Ujutro staviti na tihu vatru i kad prokuha držati na vatri 1 minutu. Ohladiti poklopljeno, procijediti u boce i dodati svježi limunov sok (iz 1 limuna). Čaj piti umjesto vode, s time da se dnevno popije najmanje jednu i pol litru čaja. Osim toga, za vrijeme jela 3 puta dnevno popiti po pola decilitra slabijeg čaja pripremljenog od korijena i stabljike ježovine (bodljikave veprovine).
>> Crna rotkva efikasno uklanja kamenac
Hranu pripremati sa što manje soli, čorbastu, jako raskuhanu i jesti mlaku. Ne piti svježu vodu. Vodu najprije prokuhati i ohladiti, i tek onda piti. Isto tako, zabranjeno je piti mineralne vode, jesti masniju hranu i konzervirane prerađevine.
Još jedan čaj protiv kamenca: 60 g listova breze, 60 g pirevine (podzemni dio), 40 g stabljike preslice, 40 g samljevenog ploda šipurike i 20 g stabljike timijana
Čaj se priprema i konzumira kao u prvoj recepturi.
Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…
Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…
U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…
U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…
Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…
Pojavom prvog legalnog online casina, hrvatska online casino scena doživljava I svoju prvu revoluciju. Ovaj…