Ukoliko patite od kroničnih reumatskih srčanih bolest, preporučujemo vam neke jako dobre prirodne lijekove.
Naime, mnoge ljekovite biljke vam mogu pomoći, pa pročitajte koje su to.
Napravite sebi čaj, odnosno čajnu mješavinu za liječenje problema koje smo spomenuli.
Nadamo se da će vam ove čajne mješavine pomoći.
Naravno, da upozorimo: prije nego se odlučite na ovakav način liječenja, bilo bi dobro da se posavjetujete sa vašim liječnikom. Neka liječnik utvrdi vaše zdravstveno stanje, te vas uputi u daljnjem liječenju.
Evo par dobrih prirodnih čajeva, koji vam mogu pomoći…
Sastav čaja: 40 g stabljike preslice, 40 g listova i cvjetova kunice, 40 g stabljike (bez listova) konjogriza, 40 g stabljike ivanjskoga cvijeća, 40 g stucane smrekove crne bobe, 30 g listova vinove loze, 30 g listova i cvjetova miloduha, 30 g stabljike vrijeska – plavoga cvijeta, 30 g stucane smrekove crvene bobe, 30 g listova lopoča, 30 g cvjetnih vrhova potočnjaka, 30 g listova kadulje, 20 g stabljike ive trave, 20 g stucana žira, 20 g šipurike (stucati ili samljeti plodove), 20 g hrastove kore (donje bijele), 20 g hrastovih mladih listova i 20 g crvotočine
Pripremanje i primjena čaja: Trave jako usitniti i zajedno smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine trava, kuhati poklopljeno 1 minutu i poklopljeno hladiti. Zatim procijediti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dl prije i poslije jela. Poslije svih napitaka prije jela, uzima se srednja žlica rafiniranog maslinovog ulja, a nakon napitaka što se piju poslije jela, uzima te srednja žlica mješavine jednakih količina meda i limunova soka. Za svaku priliku to se posebno priprema. Boluje li bolesnik od šećerne bolesti, umjesto meda treba da uzima maslinovo ulje.
Obavezno grijati čitavo tijelo, a posebno vrat i zglobove. Sve ostalo kao i za liječenje akutne reumatske groznice.
Kao dopunsko liječenje uzima se 4 puta dnevno po 1 srednja žlica napitka koji se priprema tako da se u 3 dl umjereno pripremljenog čaja od kupinovih i maslinovih listova, ili šipurike stavi:
40 g samljevene šipurike, 40 g limunova soka, 40 g meda i 1 žlica rakije lozovače
Mješavina se promiješa i stavi poklopljena na vatru. Čim provri, skida se s vatre i hladi poklopljeno. Hladno procijediti u tamnu bocu i čuvati na hladnom i tamnom mjestu jer je mješavina sklona kvarenju.
>> Šipurika, šipak ili divlja ruža
Osim toga, potrebno je 2 puta dnevno piti po 1 dl limunade koja se priprema od prokuhane i ohlađene vode i svježe ocijeđena limunovog soka i listića ružmarina. Limunada se priprema na dan prije upotrebe tako da se na 2 dl prokuhane vode doda nepuna žlica meda i 12 sitno iskidanih listića ružmarina te sok od 1 limuna iz kojega središnjeg dijela se prethodno izreže kriška koja će poslužiti kao poklopac. Prije uzimanja limunade, tj. slijedećeg dana, kriška-poklopac se iscijedi, ružmarin izbaci i pije se, kao što je rečeno, ujutro i navečer po 1 dl. Inače, krišku-poklopac treba postaviti na ružmarin.
Kultni horor filmovi mnogima su odlična zabava, osobito u vrijeme Halloweena. Ali nakon što ste…
Dana 17. studenog 2024., Stipe Miočić, jedan od najvećih teškaša u povijesti MMA-a, objavio je…
Casablanca film je jedan od onih filmova koje prepoznajete čak i prije nego što ih…
Rijeka će 16. i 17. studenog postati središte holističkog zdravlja, duhovnosti i osobnog razvoja. Ove…
Celijakija je autoimuna bolest koja se aktivira glutenom, proteinom prisutnim u žitaricama kao što su…
Sport i natjecanje na svjetskoj sceni oduvijek su izazivali ne samo interes i uzbuđenje, već…