Pročitajte malo na temu čir na dvanaesniku, zbog čega nastaje i kako se liječi.
Ovim putem ćemo predstaviti neke prirodne lijekove koji vam mogu pomoći da liječite čir na dvanaestercu. Mnogima je pomoga pa se nadamo da će i vama. Slijedite recept za pripremu čaja, kao i upute o konzumiranju tog prirodnog ljekovitog napitka.
U muškaraca bolest se najčešće pojavljuje u dobi između 18 i 35 godina. U početku bolesnici imaju osjećaj da ih peče u žličici a kadšto se javlja i kiselo podrigivanje. Zatim postupno nastupaju bolovi, naročito uvečer, u proljeće i jesen. Karakteristična je pojava da bolovi prestaju nakon što se uzme lagana hrana.
Sastav čaja: 70 g listova i cvjetova dubčaca, 60 g listova nane pitome, 60 g konjogriza, 50 g listova kadulje, 40 g listova pelina planinskog, 30 g listova volujskoga uha, 30 g imele bijele, 30 g stabljike zlatice s kamena, 20 g listova i cvjetova podbjela, 20 g korijena bijeloga sljeza, 20 g istucane smrekove crvene bobe i 20 g hrastove kore (donje bijele).
Pripremanje i primjena čaja: Trave usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine, kuhati poklopljeno jednu i pol minutu i ohladiti poklopljeno.
Hladan čaj preliti u bocu i piti po 1 dl prije i poslije jela. Poslije svih napitaka uzeti jedaću žlicu rafiniranog ili filtriranog maslinovog ulja. Preostala 4 dl piti između obroka, zaslađena s malo meda, ukoliko bolesnik nije dijabetičar. U slučaju čira na dvanaesniku ne smije se piti ništa stoje hladnije od topline ljudskog tijela. Potrebno je odjenuti se u toplu odjeću, posebice trbušni dio. Nakon što ste obavili nuždu, potrebno je isplahnuti se mlakom vodom. Izbjegavati pranje ruku hladnom vodom.
Za velike pušače i alkoholičare koji duže vrijeme boluju od čira na dvanaesniku, a koji ih osjetno iscrpljuje, preporučujemo čaj od sljedećih trava: 30 g listova bokvice muške, 30 g listova bokvice ženske, 30 g stabljike očajnice, 30 g listova gaveza, 30 g stabljike kunice, 30 g crnog sljeza, 30 g imele bijele, 30 g korijena koprive, 20 g korijena iđirota, 20 g stabljike komorača, 20 g listova peršina, 10 g listova kadulje i 10 g listova pelina planinskog.
Pripremanje i primjena čaja: Trave usitniti i smiješati. U jednu i pol litru proključale vode staviti 10 g mješavine trava, kuhati poklopljeno 2 minute i ohladiti poklopljeno.
Hladan čaj preliti u bocu i piti po 1 dl prije i nakon jela. Nakon svih napitaka uzeti po srednju žlicu maslinovog ulja. Preostala 4 dl uzimati svakih pola sata po pola dl između obroka ili u mlakoj juhi s tjesteninom, bez jaja.
Odjenuti se toplo, naročito dio oko trbuha te od slabina prema dolje. Zabranjeni su svi teži fizički poslovi, a obavezne su lagane vježbe i šetnja na čistom zraku. Uzimati sok od svježeg voća, a povrće prije jela jako raskuhati. Ako je bolesnik sklon proljevima nakon što pije navedeni čaj, u svakih 10 g mješavine trava može se dodat, po 5 kolutića ploda divlje drače.
Tijekom posljednjeg desetljeća, slovenska online kasino industrija je doživjela značajan rast transformirajući se iz tržišne…
Tema cijena ulaznica za Svjetsko prvenstvo u rukometu ponovno je aktualizirana, posebno u kontekstu usporedbe…
Dukan dijeta je kontroverzna i složena dijeta s niskim udjelom kalorija, ugljikohidrata i masti, ali…
Bavljenje sportom nije samo aktivnost koja pridonosi tjelesnom zdravlju; to je također prilika za razvoj…
Petak na 53. izdanju Kutije šibica donosi pravu nogometnu poslasticu. Na rasporedu je sedam utakmica…
Osnovni obrasci kretanja su klasifikacije vježbi koje predstavljaju temelj za odabir vježbi u treningu. Osnovni…