Juha se pravi od bijelog luka, odnosno napravljena je od 50-ak češanja češnjaka, nešto crvenog luka i određenom količinom majčine dušice. Kažu mnogi da ova juha može pobijediti većinu virusa gripe, prehlade pa čak i nove viruse koji slično djeluju protiv našeg organizma.
Iako se medicina stalno i kontinuirano razvija, moramo biti iskreni i priznati da je u većini slučajeva priroda već pronašla rješenja za mnoge tegobe. Antibiotici i drugi lijekovi ne djeluju uvijek kako mi to zamislimo, a razlog tome je što su virusi i bakterije iz dana u dan sve više otporni na konvencionalne lijekove te postaju sve jači u svom djelovanju.
Ono što je super kod bijelog luka jest to što na njega ne utječu mutiranja, promjene i novi virusi. Bijeli luk se uspješno bori sa svim virusima, pa i onim novim koje tek otkrivamo te za njih smišljamo razne lijekove. To se događa zbog supstance alicin koju pronalazimo u bijelom luku a za koju je dokazano mnogo puta da snižava kolesterol i krvni tlak te sprječava začepljenje krvnih žila.
Jedno istraživanje Sveučilišta u Washingtonu pokazalo je da je bijeli luk i do 100 puta učinkovitiji od dva najpopularnija antibiotika u borbi protiv bolesti, koje izaziva bakterija koja je najčešće odgovorna za bolesti koje se prenose hranom.
Kada zgnječite češanj bijelog luka oslobađa se alicin, koji zajedno s drugim sastojcima ubija štetne organizme poput virusa i bakterija koji izazivaju prehlade, gripu, uhobolju i slične tegobe. Najbolja stvar u vezi alicina je ta što taj prirodni element ne nanosi štetu našem organizmu, što nije slučaj kod uzimanja medicinskih preparata.
Za pripremu ove juhe bit će vam potrebno: 50-ak češnjeva bijelog luka, to je oko 5 glavica, očišćenih i oguljenih, 2 žlice maslaca, 2 žlice maslinovog ulja, 2 veća crvena luka, nasjeckana na komadiće, 1 žlica nasjeckane svježe majčine dušice, 6 šalica, odnosno 250 ml pileće bistre juhe kao temeljac, 1 svežanj svježeg začinskog bilja poput peršina, majčine dušice, lovorovog lista, 3 šalice starog kruha narezanog na kockice i 1 šalica masnijeg vrhnja.
Upute za pripremu ove juhe: Zagrijte peć na 180 stupnjeva Celzijevih. Odrežite vrhove trećini glavica bijelog luka. Tako pripremljen bijeli luk polijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijsku foliju. Pecite u pećnici 90 minuta. Ostavite da se glavice ohlade.
Za to vrijeme zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i maslac u loncu na srednjoj temperaturi. Dinstajte crveni luk nekih 10 minuta. Istisnite pečeni ohlađeni bijeli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Sve to promiješajte, dodajte nasjeckanu majčinu dušicu, temeljac i ubacite svežanj svježeg začinskog bilja.
Smanjite temperaturu, dodajte komadiće kruha i ostavite sve da krčka 5 minuta dok kruh ne omekša.
Izvadite svežanj začinskih biljaka pa dobivenu juhu miksajte u blenderu dok ne dobijete polu-kremastu smjesu. Vratite u lonac pa stavite obično vrhnje ili vrhnje za kuhanje. Posolite i pobiberite po želji.
Tijekom posljednjeg desetljeća, slovenska online kasino industrija je doživjela značajan rast transformirajući se iz tržišne…
Tema cijena ulaznica za Svjetsko prvenstvo u rukometu ponovno je aktualizirana, posebno u kontekstu usporedbe…
Dukan dijeta je kontroverzna i složena dijeta s niskim udjelom kalorija, ugljikohidrata i masti, ali…
Bavljenje sportom nije samo aktivnost koja pridonosi tjelesnom zdravlju; to je također prilika za razvoj…
Petak na 53. izdanju Kutije šibica donosi pravu nogometnu poslasticu. Na rasporedu je sedam utakmica…
Osnovni obrasci kretanja su klasifikacije vježbi koje predstavljaju temelj za odabir vježbi u treningu. Osnovni…