Ako ste sigurni da imate gingivostomatitis ulcerosa, liječite se uz pomoć čaja. U suprotnom, posjetite liječnika i obavite potrebne preglede…
Još je opasnija bolest – Karcinom usne šupljine, koji je jedan od najčešćih karcinoma glave i vrata. Iako je lokaliziran u regiji koja je dostupna pregledu golim okom i može ga se otkriti vrlo rano, to se najčešće ne događa.
U najvećem broju slučajeva karcinom usne šupljine otkriva se u uznapredovalom stadiju kada su terapijske mogućnosti smanjene, a prognoza znatno lošija. Zbog toga karcinom usne šupljine i danas, unatoč razvoju različitih metoda liječenja, ima visoku stopu smrtnosti. U slučaju da sumnjate na karcinom svakako se što prije obratite liječniku, na kompletan pregled i dijagnozu bolesti.
Ukoliko je slučaj da imate gnjiloću usne šupljine možete probati liječenje uz pomoć ljekovitog čaja za koji vam dajemo recept u nastavku teksta.
Sluznica je otečena i crvena, lako krvari i prelazi u čireve iz kojih se izlučuje tekućina vrlo neugodna mirisa. Ti čirevi mogu prožeti cijeli sloj zubnog mesa. Zubi se rasklimaju, a u težim slučajevima mogu ispasti.
Liječenje
Sastav prvog čaja: 40 g listova kadulje, 40 g listova krkovine, 40 g hrastove kore, 40 g istucana sjemena piskavice, 20 g crvotočine, 10 g stabljike komorača, 10 g listova borovnice i 10 g stabljike preslice
Pripremanje i primjena čaja: Trave usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 15 g mješavine trava i kuhati poklopljeno 2 minute. Hladiti poklopljeno. Hladnom čaju dodati 3 jušne žlice meda, po mogućnosti jednolična meda – od kadulje, bagrema, vrijeska ili lavande. Tome se doda sok od 1 limuna. Piti svakih pola sata po pola dl. Dnevno upotrijebiti svu pripremljenu količinu od 2 litre. Prije nego što se pije, čajem promućkati usta. Osim toga, 3 puta dnevno, ujutro, u podne i uvečer ispirati usta umjereno pripremljenim čajem jednakih količina mješavine kadulje, crvotočine, anisa i krkovine.
Sastav drugog čaja: 20 g mljevenog sjemena komorača, 20 g stabljike i lista komorača, 20 g listova pelina, 20 g listova krkovine, 20 g listova kadulje, 20 g crvotočine, 20 g stabljike rusomače, 20 g muškog kantariona, 20 g sjemena ili lista čička, 20 g listova ili sjemenki muške bokvice i 10 g anisa
Pripremanje i primjena kao kod prethodnog recepta.
Posljednjih desetljeća svjedočimo nevjerojatnom razvoju mobilnih tehnologija, od prvih koraka u svijetu mobilnih komunikacija do…
Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…
Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…
U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…
U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…
Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…