Categories: Razno

Dobro pogledajte – Ovo su 5 namirnica koje stručnjaci za sigurnost hrane nikada ne bi pojeli

Sirovo ili meso pečeno na niskim temperaturama prava je podloga za razvijanje E. Coli i Salmonelle.

Ovih 5 namirnica stručnjaci za sigurnost hrane nikada ne bi pojeli.

Dolaskom ljeta i sve veće opasnosti da putem namirnica u organizam unesemo bakterije koje nam mogu uzrokovati mnoge zdravstvene probleme, stručnjaci za sigurnost i kvalitetu hrane otkrivaju što oni izbjegavaju jesti i zbog čega. U nastavku ćemo spomenuti namirnice koje sa sobom nose veliki rizik. Ne treba stvarati paniku, dovoljno je pripaziti da su namirnice koje spomenemo svježe i dobro čuvane do trenutka pripreme i konzumiranja.

O kojim se namirnicama radi otkrili su za portal Women’s Health.

Sirovo ili slabo pečeno meso – Sirovo ili meso pečeno na niskim temperaturama prava je podloga za razvijanje E. Coli i Salmonelle. Konzumirajući takvo meso, bakterije prolaze kroz probavni sustav i mogu se razmnožiti u organizmu i uzrokovati mnoge zdravstvene probleme. Meso pecite na visokim temperaturama. Sirovo ili slabo pečeno meso izbjegavam konzumirati, kaže profesorica sa Sveučilišta Pennsylvania Catherine Nettles Cutter.

Sirova jaja – Sirova jaja ili jela u kojima su ona jedan od sastojaka u širokom luku izbjegava stručnjak za sigurnost hrane James Rushing sa Sveučičišta Maryland. Posebna je opasnost jesti ih u toplijim, tropskim krajevima, ali ako se i ne čuvaju prikladno može doći do razvoja mikroorganizma koji mogu uzrokovati zarazu i zdravstvene probleme.

Dinja – Znanstvenici u laboratoriju u Beltsvillu otkrili su da ne možete dovoljno dobro očistiti dinju da bude na zadovoljavajućoj razini. „Susreo sam se s nekoliko osoba čija su oboljenja bila povezana upravo s konzumiranjem dinje“, tvrdi Darin Detwiler, stariji koordinator koordinator za prevenciju bolesti uzrokovanih hranom na Sveučilištu Northeastern u Bostonu.

Kamenice – Kamenice se jedu sirove, a te žive školjke filtriraju vodu, nečistoće i postoji rizik od obolijevanja uzrokovanog bakterijama ili virusima koji mogu ostati ‘zarobljeni’ u mesu školjke, tvrdi Jeffrey T. LeJeune, voditelj istraživanja u Centru za agrikulturna istraživanja i razvoj u Ohiou.

Svježe mlijeko – Svježe mlijeko predstavlja opasnost zbog mogućnosti obolijevanja uzrokovanih bakterijskim infekcijama. Svježe mlijeko nije prošlo kroz proces pasterizacije i zbog toga ga izbjegavam piti, tvrdi Felicia Wu, profesorica na državnom Sveučilištu Michigan, prenosi večernji.

Stefan Nedeljković

Recent Posts

Utjecaj 5G tehnologija na korištenje mobilnih telefona

Posljednjih desetljeća svjedočimo nevjerojatnom razvoju mobilnih tehnologija, od prvih koraka u svijetu mobilnih komunikacija do…

6 dana ago

Igra koju vole svi od 7 do 77

Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…

4 tjedna ago

Festival Svjetla: Zagreb bilježi povećan interes turista; 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…

1 mjesec ago

VIP programi lojalnosti: Luksuzne nagrade u bosanskim online kasinima

U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…

2 mjeseca ago

Može li ChatGPT zamijeniti trenere za planiranje treninga? Evo što kaže studija

U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…

2 mjeseca ago

Češnjak za zdravlje: TOP 8 benefita koje donosi

Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…

2 mjeseca ago