Categories: Razno

Dobro pogledajte – Ovo su 5 namirnica koje stručnjaci za sigurnost hrane nikada ne bi pojeli

Sirovo ili meso pečeno na niskim temperaturama prava je podloga za razvijanje E. Coli i Salmonelle.

Ovih 5 namirnica stručnjaci za sigurnost hrane nikada ne bi pojeli.

Dolaskom ljeta i sve veće opasnosti da putem namirnica u organizam unesemo bakterije koje nam mogu uzrokovati mnoge zdravstvene probleme, stručnjaci za sigurnost i kvalitetu hrane otkrivaju što oni izbjegavaju jesti i zbog čega. U nastavku ćemo spomenuti namirnice koje sa sobom nose veliki rizik. Ne treba stvarati paniku, dovoljno je pripaziti da su namirnice koje spomenemo svježe i dobro čuvane do trenutka pripreme i konzumiranja.

O kojim se namirnicama radi otkrili su za portal Women’s Health.

Sirovo ili slabo pečeno meso – Sirovo ili meso pečeno na niskim temperaturama prava je podloga za razvijanje E. Coli i Salmonelle. Konzumirajući takvo meso, bakterije prolaze kroz probavni sustav i mogu se razmnožiti u organizmu i uzrokovati mnoge zdravstvene probleme. Meso pecite na visokim temperaturama. Sirovo ili slabo pečeno meso izbjegavam konzumirati, kaže profesorica sa Sveučilišta Pennsylvania Catherine Nettles Cutter.

Sirova jaja – Sirova jaja ili jela u kojima su ona jedan od sastojaka u širokom luku izbjegava stručnjak za sigurnost hrane James Rushing sa Sveučičišta Maryland. Posebna je opasnost jesti ih u toplijim, tropskim krajevima, ali ako se i ne čuvaju prikladno može doći do razvoja mikroorganizma koji mogu uzrokovati zarazu i zdravstvene probleme.

Dinja – Znanstvenici u laboratoriju u Beltsvillu otkrili su da ne možete dovoljno dobro očistiti dinju da bude na zadovoljavajućoj razini. „Susreo sam se s nekoliko osoba čija su oboljenja bila povezana upravo s konzumiranjem dinje“, tvrdi Darin Detwiler, stariji koordinator koordinator za prevenciju bolesti uzrokovanih hranom na Sveučilištu Northeastern u Bostonu.

Kamenice – Kamenice se jedu sirove, a te žive školjke filtriraju vodu, nečistoće i postoji rizik od obolijevanja uzrokovanog bakterijama ili virusima koji mogu ostati ‘zarobljeni’ u mesu školjke, tvrdi Jeffrey T. LeJeune, voditelj istraživanja u Centru za agrikulturna istraživanja i razvoj u Ohiou.

Svježe mlijeko – Svježe mlijeko predstavlja opasnost zbog mogućnosti obolijevanja uzrokovanih bakterijskim infekcijama. Svježe mlijeko nije prošlo kroz proces pasterizacije i zbog toga ga izbjegavam piti, tvrdi Felicia Wu, profesorica na državnom Sveučilištu Michigan, prenosi večernji.

Stefan Nedeljković

Recent Posts

Igra koju vole svi od 7 do 77

Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…

3 tjedna ago

Festival Svjetla: Zagreb bilježi povećan interes turista; 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…

1 mjesec ago

VIP programi lojalnosti: Luksuzne nagrade u bosanskim online kasinima

U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…

1 mjesec ago

Može li ChatGPT zamijeniti trenere za planiranje treninga? Evo što kaže studija

U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…

2 mjeseca ago

Češnjak za zdravlje: TOP 8 benefita koje donosi

Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…

2 mjeseca ago

Dinamika online casina u Hrvatskoj: dubinsko ispitivanje

Pojavom prvog legalnog online casina, hrvatska online casino scena doživljava I svoju prvu revoluciju. Ovaj…

3 mjeseca ago