Čudotvorni tibetanski lijek star čak 2.000 godina! Recept za pripremu

U starom tibetanskom manastiru pronađen je jedan stari recept, ispisan na glinenim pločicama, a radi se o lijeku od limuna i bijelog luka.

Istočnjačka kultura prepuna je raznih prirodnih lijekova.

Ovom prilikom vam želimo predstaviti recept za lijek koji je star preko 2000 godina.

Pokušajte ga i sami sebi pripremiti jer je recept jednostavan, a sastojci su na dohvat ruke. Nadamo se da će vam ovaj prirodni lijek pomoći.

Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2.000 godina a koristi se protiv triglicerida, kolesterola i drugih naslaga na stjenkama krvnih sudova, kao i za dug životni vijek. Pored toga što uspješno čisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski lijek poboljšava elastičnost krvnih sudova (sprječava pucanje krvnih sudova, a samim tim i izljev krvi), sprječava infarkt srca, mozga i anginu pektoris. Nadalje, lijek sprječava nastanak tumora, popravlja vid i podmlađuje organizam.

Tibetanski lijek – Recept za pripremu lijeka od limuna i bijelog luka

Priprema lijeka: 300 grama bijelog luka i 1 kilogram limuna sa korom, sitno samljeti.

Nakon toga staviti 1,5l vode da proključa pa onda smanjiti vatru i dodati samljeveni bijeli luk i limun pa poklopiti sud. Isključivo na laganoj vatri ovu smjesu prokuhati 14-15 minuta (nikako duže od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Ovo je gotov tibetanski lijek koji treba pretočiti i čuvati u poklopljenoj staklenci.

Lijek se uzima na prazan stomak svakoga jutra i to 0,5 dl, tijekom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana, a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom lijeka.

Napomena: Strogo se pridržavati dnevne doze lijeka i pauze od 10 dana između dvije kure. Nakon izlječenja ne treba uzimati lijek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdrave osobe koje se odluče da lijek uzimaju radi poboljšanja općeg stanja organizma neka primjenjuju samo jednu do dvije kure godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 mjeseci.

Kada smo već ‘u Tibetu’ koristimo priliku za predstaviti još jedan lijek sa tog područja – Tibetanski čaj za dugovječnost

Sastojci su: đumbir, limun, med, paprika i anis

Recept za tibetanski čaj koji koristi kao zaštita od stresa i produžava životni vijek.

Potrebno vam je 2 litre vode prokuhati 5 minuta, zatim ohladiti. Kada je hladno, u vodu dodati 5 grama naribanog đumbira, 2 velike žlice soka od limuna, 2 velike žlice meda, 1 prstohvat ljute papričice i 1 prstohvat anisa.

Ovaj tibetanski čaj piti u gutljajima tijekom cijelog dana ili još bolje po 1 šalicu prije svakog obroka.

Napravljena količina od dvije litre čaja dovoljna je za tri osobe.

Stefan Nedeljković

View Comments

  • Ok,ovo bih preporučio svima da provajubprije jela,suzbija prehladu i virusi bježe od ovih sastojaka.Molim sve više ljudi da koriste taj lijek prirodni prije jela.Ujedno ibskida masnoču i kile.

Recent Posts

Utjecaj 5G tehnologija na korištenje mobilnih telefona

Posljednjih desetljeća svjedočimo nevjerojatnom razvoju mobilnih tehnologija, od prvih koraka u svijetu mobilnih komunikacija do…

12 sati ago

Igra koju vole svi od 7 do 77

Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…

3 tjedna ago

Festival Svjetla: Zagreb bilježi povećan interes turista; 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…

1 mjesec ago

VIP programi lojalnosti: Luksuzne nagrade u bosanskim online kasinima

U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…

2 mjeseca ago

Može li ChatGPT zamijeniti trenere za planiranje treninga? Evo što kaže studija

U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…

2 mjeseca ago

Češnjak za zdravlje: TOP 8 benefita koje donosi

Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…

2 mjeseca ago