Categories: Prirodni lijekovi

Čudesni lijek od kore nara – Ne bacajte koru!

Lijek koji se priprema od kore nara koristio se još u vrijeme Hipokrata. Pomaže kod dizenterije, dijareje i različitih stomačnih virusa, kao i kod upale slijepog crijeva, salmoneloze, čira na želucu i disbakterioze crijeva.

Kada pojedete ukusne bobice nara, ne bacajte koru. Od nje se pravi jako dobar prirodni lijek.

Potrebno je samo osušiti koru i čuvati je negdje na suhom, da bude spremna za korištenje. Ovako spremljena kora će poslužiti za pripremu ljekovitog čaja, koji će pomoći u slučaju stomačnih infekcija i crijevnih poremećaja.

U nastavku teksta ćemo predstaviti neke recepte iz ruske narodne medicine

Priprema odvara od suhi kora nara: Omjer suhi kora nara i ključale vode je 1:20. U prethodno ugrijanu toplu šalicu ili čašu staviti 10-12 grama suhe kore nara i preliti sa 200 ml ključale vode. Pokriti tanjurićem, i ostaviti da odstoji 25-30 minuta. Nakon toga odvar može da se pije.

Primjena ovog lijeka za određenu bolest

Za liječenje dizenterije, dijareje, salmoneloze, tifusa, kolere, akutnog apendicitisa odvar treba konzumirati na sljedeći način: Nakon što odstoji 25-30 minuta, treba da se popije pola šalice odvara. Nemojte ga cijediti. Ponovo poklopite tanjuriće. Ako već nakon 10 minuta osjetite olakšanje i vama je bolje, znači da je u pitanju obični proljev i njegovo liječenje je završeno.

Ako ni nakon 10 minuta niste osjetili poboljšanje, znači da bolujete od dizenterije, dijareje, tifusa, salmoneloze, ili kolere. Potrebno je da ostanete u kući i nakon 3 sata popiti preostalu polovinu šalice odvara. Proces liječenja nastavlja se i u narednih 3 sata. A ozdravljenje nastaje nakon 5 sati od početka liječenja.

Odvar liječi i neke teže bolesti poput čira na želucu, čira na tankom crijevu, kolitisa, i disbakterioze crijeva. Konzumirati odvar suhi kora nara na sljedeći način: Nakon što odstoji 25-30 minuta, odvar početi piti. U toku dana popiti polovinu (90-100ml) odvara u 4 puta, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25 ml. Početi piti ujutro na prazan stomak, nakon buđenja, a posljednju četvrtu dozu popiti pred spavanje.

Ne treba piti odvar svaki dan, već svaki drugi. 1,3,5,7 dan – piti, 2,4,6 dan – ne piti. To je dovoljno za potpuno izlječenje. Ako želite nastaviti sa tretmanom, zbog sigurnog izlječenja čira želuca, to možete učiniti nakon napravljene pauze od 7 dana poslije prvog tretmana liječenja.

>> Odličan sok od nara i mandarina <<

Zapamtite: U procesu liječenja – odvar se ne cijedi. Za vrijeme liječenja – ne smijete konzumirati alkohol. Odnos kore nara i ključale vode je 1:20.

Za kraj jedna važna napomena – Suština liječenja sastoji se u tome, da se u cijelom gastrointestinalnom traktu stalno poništavaju sve patogene bakterije, dok one zdrave ostaju.

Stefan Nedeljković

Recent Posts

Utjecaj 5G tehnologija na korištenje mobilnih telefona

Posljednjih desetljeća svjedočimo nevjerojatnom razvoju mobilnih tehnologija, od prvih koraka u svijetu mobilnih komunikacija do…

3 dana ago

Igra koju vole svi od 7 do 77

Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…

4 tjedna ago

Festival Svjetla: Zagreb bilježi povećan interes turista; 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…

1 mjesec ago

VIP programi lojalnosti: Luksuzne nagrade u bosanskim online kasinima

U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…

2 mjeseca ago

Može li ChatGPT zamijeniti trenere za planiranje treninga? Evo što kaže studija

U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…

2 mjeseca ago

Češnjak za zdravlje: TOP 8 benefita koje donosi

Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…

2 mjeseca ago