Categories: Ljekovita biljka

Čaj od hibiskusa snižava krvni tlak – Prirodni lijek za normaliziranje krvnog tlaka

Hibiskus je vrlo cijenjena biljka koja obično raste u tropskim područjima diljem svijeta. Prvi je put otkrivena u Angoli, a njezin ugodan okus s vremenom je postao vrlo popularan u sjevernoj Africi, na Bliskom istoku pa i u Europi. Ta je biljka bila vrlo značajna u drevnom Egiptu jer su ga, navodno, konzumirali faraoni.

Odličan prirodni lijek koji će sniziti povišeni krvni tlak.

Hibiskus ima dugo povijest korištenja kao lijeka u mnogim afričkim i azijskim zemljama. Pred kraj prošlog stoljeća, iranski znanstvenici dokazali su njegova ljekovita svojstva. Proveli su istraživanje na grupi ljudi, kao rezultat toga došlo je smanjenja krvnog tlaka. Također, može se uzimati i preventivno, kako bi spriječio visoki krvni tlak i srčani udar. Liječnici smatraju da čak i male promjene krvnog tlaka mogu pomoći uvelike smanjiti rizik od moždanog i srčanog udara, a te bolesti su česti uzrok smrtnosti.

Ova biljka je prirodni antioksidans koji također ima svojstva za snižavanje razine kolesterola u krvi, ali najučinkovitija je u regulaciji krvnog tlaka. Mnoge su studije pokazale da hibiskus vrlo povoljno djeluje na kardiovaskularni sustav budući da proširuje arteriju i usporava oslobađanje hormona koji steže krvne žile. Ima i svojstva pomoću kojih čisto tijelo od nepotrebnih toksina i štetnih tvari.

Može se konzumirati kao prah, hladni napitak te kao čaj. Prepoznatljive je crvene boje te ima kiselkasti okus. Sadrži enzime, vitamin C, eterična ulja i mnoge druge tvari koje ga čine vrlo ljekovitim. Studije su pokazale da, osim što normalizira krvni tlak, djeluje i na snižavanje razine kolesterola. Čaj od ove biljke poboljšava i imunitet.

Dobar je i za gubitak tjelesne težine, daje osjećaj sitosti. Redovito konzumiranje osigurat će vam dobru liniju. Kako bi čaj ima pozitivne učinke, treba popiti jednu ili dvije šalice na dan. Ako želite napraviti korak naprijed za svoje zdravlje konzumirajte čaj od hibiskusa, ljekovita svojstva te biljke su mnogobrojna.

Stefan Nedeljković

Recent Posts

Igra koju vole svi od 7 do 77

Malo je zabavnih igara na sreću koje može igrati svatko. Igra se online ili offline,…

3 tjedna ago

Festival Svjetla: Zagreb bilježi povećan interes turista; 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i…

1 mjesec ago

VIP programi lojalnosti: Luksuzne nagrade u bosanskim online kasinima

U živahnom svijetu online kockanja, VIP programi lojalnosti predstavljaju svjetionike prestiža i raskoši, nudeći elitnim…

2 mjeseca ago

Može li ChatGPT zamijeniti trenere za planiranje treninga? Evo što kaže studija

U današnje vrijeme, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u razvoju sportskih performansi. Jedno od najnovijih…

2 mjeseca ago

Češnjak za zdravlje: TOP 8 benefita koje donosi

Češnjak, često slavljen zbog svoje kulinarske moći u poboljšanju okusa, krije tajnu izvan svoje ukusne…

2 mjeseca ago

Dinamika online casina u Hrvatskoj: dubinsko ispitivanje

Pojavom prvog legalnog online casina, hrvatska online casino scena doživljava I svoju prvu revoluciju. Ovaj…

3 mjeseca ago