Zdrava voda – Destilirana voda

18 travnja, 2020 0 Comments

Do nedavno sam živjela u uvjerenju kako pored pravilne prehrane, vježbanja, meditacije, hodanja, zanimljivih predavanja, druženja s pozitivnim ljudima, nastojanja živjeti ovdje i sada, pijem i dovoljno vode. I to zdrave.  Ali što je zapravo zdrava voda?

Piše: Nada Rocco

Prvo sam imala filter za vodu, zatim sam spoznala da je ionizator koji alkalizira vodu mnogo bolji i prihvatljiviji, pa sam nabavila njega. Kad ne bih bila kod kuće pila sam flaširanu vodu dok nisam saznala da plastične boce ispuštaju otrovnu supstancu – dioksin.

Bila bih sretna kad sam boravila na Velebitu jer sam tada pila najčišću izvorsku vodu. Danas, u srcu Zagreba, zahvaljujući svojim susjedima, koji dva puta tjedno idu na izvor po vodu, pijem sljemensku izvorsku vodu. Dakle, sve jedno bolje od drugog.


Ali, jao! Kakva zabluda

Nije baš tako kako sam si zamišljala. Otkrila sam da živim u potpuno krivom uvjerenju. Bacila sam se na proučavanje sve literature koja mi je došla pod ruku u vezi vode. Otkrila sam sa vodom koju pijemo, govorim o vodi iz slavine, unosimo u tijelo otrovne kemikalije. Međutim, to nije nikakva novost. Mi o tome jednostavno ne razmišljamo. Halo!

Voda je, nažalost, prepuna mnogih bezmirisnih, bezokusnih, toksičnih, neorganskih minerala, kemikalija i farmaceutskih supstanca koje, taložeći se u našem tijelu izazivaju: artritis, autoimune poremećaje, disfunkciju mozga, očne poremećaje i mnoge druge.

Neorganski minerali sadržani su također i u izvorskim, bunarskim i mineralnim vodama. Za razliku od njih postoje organski minerali u sokovima od voća i povrća koji upijaju tvrde neorganske minerale. Oni su pak blagotvorni za čovječji organizam.

Dakle, svi minerali iz vode, a nakupljeni u tijelu jesu neorganski minerali koje tijelo ne može asimilirati – probaviti. Jedini minerali koje tijelo može iskoristiti organski su minerali iz hrane – voća i povrća.


Neki su liječnici bili dovoljno hrabri da kažu istinu o destiliranoj vodi

Dr. Andrew Norton objašnjava „kako i zašto“ treba demineralizirati (dekalcificirati) tijelo i osloboditi nevjerojatnu moć naših vlastitih žlijezdi, a naročito pinealne. Ona je vladarica naših viših sposobnosti i djeluje u sinkronicitetu sa svim našim žlijezdama, ako naravno nije umrtvljena  fluorom, klorom i mnoštvom drugih toksičnih tvari koje svakodnevno ne znajući unosimo u tijelo.

Destilirana voda je ona koja teče kroz sve životne oblike bazirane na vodi. Kada govorimo o vodi za piće, svatko tko mari za zdravlje trebao bi prijeći na destiliranu vodu, najmanje dvije litre dnevno, a po četiri litre u periodu oporavka.

Dr Paul Bragg kaže kako neorganski minerali uzrokuju najveću štetu manjim arterijama i drugim krvnim žilama mozga i to rame uz rame s kolesterolom i soli. Zbog nakupljanja i taloženja neorganskih minerala dolazi do okoštavanja arterija i kalcificiranja žila. Dr. Bragg tvrdi da jedino destilirana voda može riješiti taj problem, jer kad ulazi u tijelo, ne ostavlja nikakve ostatke. To je najsavršenija voda za funkcioniranje bubrega, pluća, želuca, jetre, krvi i drugih ključnih organa.

Dr. James Balch pak kaže: „Niti jedna druga tvar na ovom planetu ne održava nas zdravim, niti liječi u tolikoj mjeri kao što to čini samo jedna prava voda, a to je čista, parom destilirana voda.“

Dr. Aleksandar Graham Bell, izumitelj telefona tvrdi da mu je svakodnevno uzimanje takve vode produžilo život i dalo savršeno zdravlje.

destilacija vode

Dr. Norman Walker kaže da destilirana voda otplavljuje iz organizma samo minerale koji ostaju nakupljeni u tijelu, a oni i onako nemaju nikakvu konstruktivnu vrijednost osim stvaranja bubrežnog  kamenca.

„Voda je toliko dragocjena cijelom ljudskom organizmu da treba uzimati samo najbolju. Da biste bili savršenog zdravlja, koristite čistu, parno destiliranu vodu,“ kaže dr. John Christofer.

„Kada čovjek pije nečistu, prljavu vodu, ljudsko tijelo djeluje kao filter, zadržavajući određeni postotak krutih tvari prisutnih u vodi. Filter naposljetku postaje začepljen i beskoristan te se slobodno može baciti u smeće. Ljudsko bi tijelo lako moglo doživjeti istu sudbinu. Destilirana je voda nesumnjivo najbolja voda dostupna čovjeku i jedina istinski čista voda dostupna u našem, otpadom zatrpanom društvu,“ tvrdi dr. Paul Conn.

Dr. Anrew Weil kaže: „Točno je da se destilacijom vode uklanjaju minerali jer se iz vode istovremeno odstranjuju i razni drugi zagađivači, ali mislim da to nije nikakav problem. Neophodne minerale dobivamo iz hrane, a ne iz vode. Što se tiče kiselosti, destilirana voda je blizu neutralnog pH i nema utjecaja na ravnotežu kiselina i lužina u tijelu. Destilirana je voda posve bezopasna, a takvu vodu i sam pijem“.

 „Ne mogu dovoljno naglasiti važnost pijenja destilirane vode u svrhu pročišćavanja krvotoka, smanjenja artritičnih bolova i snižavanju krvnog tlaka, kolesterola i triglicerida. Kada je kardiovaskularni sustav čist tada imate manje glavobolja, manje bolova, tijelu je dostupno više kisika i nutrijenata, a sposobnost samoiscjeljivanja tijela posljedično jača,“ kaže dr. Chester Handley.


Must have za naše zdravlje

Mislim da je, nakon svega ovoga jedina ispravna reakcija kupnja parnog destilatora sa filterom od aktivnog ugljena za najkvalitetniju vodu. Istražimo zajedno koja je opcija najbolja i najprihvatljivija. Evo, ja već krećem!

Tako sam zdušno i štreberski  zaokupila pažnju oko destilatora da nisam ni primijetila da sam gladna, žedna, sve. Budući da se svi slažu u jednom , a to je da se jedino iz soka voća i povrća mogu dobiti pravi organski minerali, ja već jurišam prema svom sokovniku i počinjem raditi čudotvorni napitak.


Čudotvorni napitak

1 mrkva
1 cikla
1 jabuka

Kada u jednakim omjerima pomiješate sok od mrkve, cikle i jabuke, dobit ćete čudotvorni napitak koji ima ljekovito djelovanje. E pa živjeli vi meni !!!

Ostavi komentar

Your email address will not be published.