Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Kako produktivno provesti vrijeme na internetu?

Foto: Pixabay

Danas gotovo svi imaju pristup internetu. Već sama činjenica da čitate ovu rečenicu dokaz je da ga posjedujete i vi. Neki od nas provode na njemu više vremena, dok su drugi nešto umjereniji i koriste ga znatno manje. No, kojoj god od te dvije skupine pripadali, vrlo vjerojatno ćete se složiti da vaše vrijeme provedeno na internetu može biti produktivnije. Primjerice, ako provedete nekoliko sati na društvenim mrežama pregledavajući slike i objave svojih prijatelja ili poznatih osoba, izuzetno su male šanse da ćete to vrijeme na kraju dana okarakterizirati produktivnim.

Odlučili smo upravo zato ostaviti vam par smjernica kako možete izvući maksimum iz svog vremena provedenom na internetu te naposljetku biti produktivni.

Naučite nešto novo

Vrijeme na internetu može se provesti i tako da pokušate nešto naučiti. Da, učenje je kroz školske dane uglavnom bila dosadna aktivnost koja nas je sprječavala da uživamo, a domaće zadaće nisu bile baš nešto popularne. No, učenje danas putem interneta sasvim je drukčije. Ovoga puta možete sami odabrati nešto što vas zanima i čemu se želite posvetiti. To ne mora biti nešto kao matematika, kemija ili biologija, već stvari kao strani jezik, programiranje, sviranje instrumenta ili pak razne znanstvene činjenice koje pronalazite zanimljivima. 

Sami odlučite što vam je privlačno i posvetite se tome jer sada imate priliku bolju no ikad. Sve informacije dostupne su vam na dlanu.

Pokušajte zaraditi

Ako ste svjesni da ste puno vremena online, a mislite da to vrijeme možete iskoristiti bolje, pokušajte doći do nekog tipa zarade. Danas se na internetu nudi velik broj različitih poslova koji spadaju u kategoriju “freelance” poslova. Riječ je o poslovima u kojima nema ugovorne obveze, a neke od njih možete odraditi i u roku od jednog dana. Oni uglavnom nisu teški, a od njih se može zaraditi pristojan dodatni džeparac.

Također, ako ste osoba koja voli igre na sreću, postoje razne besplatne casino igre s tim da oni hrabriji mogu svoju sreću okušati i u nekom od casina za prave novce. Naravno, tu postoji i mali rizik da bi mogli biti neuspješni, no svakako ćete uspjeti spojiti zabavu i potencijal za zaradom.

Obnovite komunikaciju s nekim ljudima

Čest je slučaj da kroz vrijeme naša komunikacija s nekim ljudima izblijedi i jednostavno izgubimo kontakt. Međutim, vrlo vjerojatno nam se i dalje nalaze na popisu prijatelja ili pratitelja na nekoj od društvenih mreža, a od obnavljanja komunikacije dijeli nas par klikova mišem i jedna jedina poruka. Postavlja se pitanje zašto onda ne bi poslali tu poruku i pokušali nastaviti komunikaciju s ljudima s kojima se nismo posvađali, već smo jednostavno prestali pričati. 

Pokušajte pomoći nekome

Iako je najbolji način kako nekome pomoći kada ste online bilo kakav vid donacije, pomoć ne mora uvijek biti ona financijska i možete drugima pomoći na razne načine. Primjerice, ako posjedujete znanje u nekoj vještini o kojoj je postavljeno puno pitanja na raznim forumima i sličnim stranicama, odvojite koji trenutak i pomozite onima u nevolji. Sasvim sigurno ste se i vi barem jednom našli u situaciji da ste imali neki upit te ste se nadali da će naići netko tko će vam dati odgovor. Sada taj netko možete biti upravo vi.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...