Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Biljka piskavica za povećanje grudi

  • Nedjelja, 09 Travanj 2017 11:07
  • Pročitano 2757 puta

Piskavica je biljka koja ulazi u sastav mnogih ljekovitih melema. Poznato je da upravo ona povećava obim i čvrstinu grudi, a rado je koriste i dojilje jer potiče lučenje mlijeka. Iako se već tisućama godina koristi u narodnoj medicini, popularnost piskavice ili grčkog sjemena naročito je izražena u posljednje vrijeme.

U narodu je poznata pod nazivima grčko sjeme, kozji rog, božja travica, a latinski naziv joj je Trigonella foenum- graecum. Sastavom obiluje vrijednim vlaknima, a sadrži i važne vitamine poput tiamina, folne kiseline, riboflavina, vitamina A, B6 i C te minerale poput bakra, kalija, kalcija, željeza, selena, cinka, mangana te magnezija.

Fitoterapeuti je preporučuju za jačanje kompletnog imunološkog sustava, poboljšanje apetita, jačanje krvi (utječe na porast broja crvenih krvnih zrnaca) te olakšavanje probave kod takvih smetnji. Smljeveno sjeme piskavice koristi se za pripremu melema i obloga za vanjske rane i razne kožne tegobe.

Sjeme piskavice jako bubri u vodi i teško ga je pretvoriti u sitan prah. Ima intenzivan i jak aromatičan miris, a gorkog je okusa. Grčko sjeme sadrži znatne količine diosgenina, kemijskog spoja koji sudjeluje u proizvodnji polusintetičkog estrogena. Kataplazme od piskavice koriste se protiv čireva na koži, otoka, otvorenih rana, otečenih žlijezda itd. Također služi kao lijek protiv skorbuta.


Sjeme piskavice pojačava laktaciju kod dojilja

mlijeko kod dojiljaJedno od najpoznatijih svojstava sjemena piskavice jest poticanje proizvodnje mlijeka kod dojilja zahvaljujući fitoestrogenima i saponinu diosgeninu. Biljka piskavica obiluje esencijalnim masnim kiselinama koje također potiču laktaciju te utječu i na kvalitetu majčinog mlijeka.

Mnoga znanstvena istraživanja su potvrdila navedeno, a jedno od njih je obuhvaćalo 66 dojilja podijeljenih u tri jednake skupine. Prva grupa je tri puta dnevno pila blagi čaj od piskavice, druga grupa je pila čaj obogaćen ekstraktom jabuke, dok treća uopće nije konzumirala nikakve čajeve niti druge prirodne preparate.

Nakon završetka ispitivanja, volumen mlijeka kod majki koje su pile čaj od piskavice bio je 88,7 posto veći u usporedbi s drugom skupinom te 135 posto veći usporedivši s trećom skupinom. Također, novoređančad majki koje su uzimale piskavicu napredovala su brže od ostalih. Važno je i to da tijekom istraživanja nisu zabilježeni nikakve štetne nuspojave kod majki niti novorođenčadi.


Kako se koristi piskavica za povećanje grudi i potenciju

porast grudi i potencijeZahvaljujući biljnom estrogenu (fitoestrogen) kojeg u velikoj mjeri sadrži piskavica, moguće je povećati grudi potpuno prirodno pripremom čaja za povećanje grudi. Slijedi i način pripreme: U pola litre vode stavite punu šalicu izdanaka od piskavice, dodajte u vodu sladić, kim, bosiljak i kopar. Sačekajte da voda zavri pa je sklonite s vatre. Nakon što se ohladi, u čaj možete dodati domaćeg meda ili malo limuna ako vam više odgovara takav okus. Konzumirajte najviše dvije šalice ovoga čaja tijekom dana, nikako više od toga.

Piskavica je izrazito dobra i za jačanje potencije, evo i recepta: Sameljite punu žličicu sjemenki piskavice u blenderu. Dodajte smjesi med ili jogurt kako biste ublažili njen intenzivan okus. Uzimajte ovaj prirodni lijek za jačanje potencije tri puta dnevno, uvijek prije glavnih obroka.

Ocijeni sadržaj
(4 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream