Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Kako su stvorene autoimune bolesti III. dio

  • Petak, 02 Rujan 2016 10:07
  • Pročitano 1422 puta

Funkcioniranje složnog organizma nije moguće ukoliko stanice ne proizvode više energije nego što im je potrebno za jednostavnu reprodukciju i vlastito održavanje. Samo višak energije omogućava izgradnju složenog komunikacijskog sustava među stanicama i stvaranje funkcionalnih obrambenih sustava koji cijelu staničnu koloniju štiti od uljeza. Medicina tu obrambenu komunikaciju naziva imunim sustavom.

Piše: Ivona Živković

(pročitajte I. i II. dio članka)

Taj višak energije u stanicama je u evolucijskom razvoju nastao kada su mitohondriji (energetske bakterije koje se nalaze u njima) počeli koristiti kisik za razbijanje molekula glukoze. Ukoliko iz nekog razloga neka stanica u organizmu ne dobiva dovoljnu količinu kisika, a samim tim se dobro ne hrani, ona nije u stanju proizvoditi neophodan višak energije te propada ili prelazi na evolutivno niži stupanj razvoja, a to je prehrana putem fermentacije.Oksidacija krvi i stanica

oksidacija krviČinjenicu da stanice raka, odnosno žive proteinske forme koje se u njima stvaraju, a proizvode energiju fermentacijom, otkrio je Otto Warburg. Te stanice ne funkcioniraju u skladu s ostalima. Ona stanica koja propadne ostaje bez staničnog omotača, njen sadržaj se rasipa, a njene proteinske ostatke čiste (jedu) makrofage – proteinske tvorevine koje se formiraju na takvom mjestu.

Kako bi te proteinske ostatke probavile, one proizvode nitratni oksid u velikim količinama i stvara se inflamacija, a on sprječava oksidaciju krvi. Uloga krvi je transport kisika i hranjivih tvari do svih stanica pa prisutnost tvari koje krv oksidiraju čine da kisik ne stigne u dovoljnoj količini do svake stanice kojoj je neophodan za prehranu i proizvodnju dovoljno energije kako bi bila funkcionalna u zajednici nazvanoj ljudski organizam.

Jedan uzrok nedovoljnog prijenosa kisika u krvi za potrebe svih stanica jest unos raznih toksina, metala, lijekova (antiobiotika) koji sadrže nitrate i koji oksidiraju krv. Drugi razlog je fizičko zakrčenje krvnih žila, posebno sićušnih kapilara kroz koje se krvna zrnca nisu u stanju probiti do svake stanice.


Uzrok multiple skleroze?

krv multiple sklerozeMultipla skleroza (ali i neke druge tzv. autoimune bolesti) ima upravo ovaj problem. Naime, crvena krvna zrnca kada trebaju ući u tanane kapilare, čine to tako što se postroje u kolonu jedna za drugom i zaoble se u pravcu toka krvi kako bi prodrle kroz čitavu dužinu kapilara. Da bi se adekvatno zaoblila trebaju biti elastična. A elastična su kada u sebi imaju sterol.

Ukoliko mikoplazma (koja se aktivirala) iz njih izvadi sterol, crveno krvno zrnce se nadima, izgubi elastičnost i nema svoj uobičajeni krafnasti oblik te naravno, ne prolazi kroz kapilare. Zbog toga pojedine stanice mozga postanu lišene kisika i hrane, brzo propadaju i razgrađuju se.

Zato nastaju oštećenja (lezije) na mijelinskom omotaču živčanih transmitera u mozgu, a karakteristična su za multiplu sklerozu. A makrofage se obično baš nađu u blizini tih lezija, također su objasnila neka znanstvena istraživanja. Da li je teško zaključiti kako su se one tu našle kako bi pojele ostatke propalog mijelina zbog čega oslobađaju nitratni oksid koji se manifestira kao inflamacija? 

Dakle, nije imuni sustav napao sam sebe, već on samo čisti ono što je uginulo od gladi, zar ne? Inače, svi nitrati koji se unesu u krv odmah se transformiraju u nitratni oksid (da ne okidiraju krv) i to baš u najmanjim kapilarama tijela. Nitratni oksid se u krvi proizvodi prirodno u vrlo malim koncentracijama kako bi se kontrolirao krvni tlak posebno u vrijeme embrionalnog razvoja.

I zbog toga je priroda razradila mehanizam uklanjanja ovih nitratnih oksida jer ukoliko bi se nagomilali, stvorili bi tešku razornu upalu.


Uspavljivanje mikoplazme

dr. ZamboniKonvencionalni lijekovi koji se koriste za MS su samo toksične kemikalije koje sprječavaju inflamatorne procese i usporavaju cijeli tijek bolesti, ali ne uništavaju pravog uzročnika - mikoplazmu. Da je mikoplazmu moguće razgraditi antibioikom doksiciklinom (jer on prolazi krvno-moždanu barijeru) iznio je u jednom radu profesor Gareth Nicholson stručnjak za molekularnu medicinu koji je i sam bio uključen u jedno veliko državno istraživanje o mikoplazmi koje su financirale SAD za potrebe vojske.

Ovaj tretman međutim treba trajati vrlo dugo, radi se s velikim dozama antibiotika, a to ima i svoje neželjene nuspojave. Doksiciklin u stvari i ne uništava bakterije već zaustavlja njihovo razmnožavanje i ne smije se koristiti s mineralima, napominje dr. Nicholson.

Naravno, mikoplazma se najlakše može razgraditi bombardiranjem mikrovalovima na frekvenciji na kojoj ona sama vibrira tj. na kojoj je aktivna i na kojoj živi. No, koja je to frekvencija? Konvencionalna medicina ovakva liječenja ne prihvaća. Bar ne kada je u pitanju običan narod koji se smije liječiti samo trovanjem kemikalijama. Tako oboljelima od MS preostaje apsolutno uzdržavanje od stresa i dovođenje oksidacije krvi na najmanju mjeru.

Talijanski kirurg, dr. Zamboni je rješenje za MS našao u čišćenju zakrčenih kapilara jer je jednostavno vidio da se kod oboljelih od MS-a kisik ne transportira kako bi trebao. Utvrdio je kako to pomaže, ali samo neko vrijeme jer mikoplazma ostaje čekati sljedeći energetski impuls - stres i onda ponovo kreće "u život".Moguća rješenja

vitamin E za zdravljeKompletna zamjena krvi je praktički moguće rješenje. Ali, postoji i hranjivi sastojak koji omogućava krvnim zrncima vratiti elastičnost odnosno sterol. Glavna komponenta tog sastojka je vitamin E, ali je problem što se ne može jednostavno sintetizirati. Pravi vitamin E nalazi se samo u maslacu od svježeg, kravljeg mlijeka koje pasu mladu zelenu travu. Samo u takvoj travi nalazi se ono što znanost naziva f-X, a to je najjači prirodni antioksidans. On se formira samo kada je biljka u rastu i kod životinja i ljudi tijekom embrionalnog razvoja. Njegova uloga je zaštita genetskog materijala od oksidacije.

Na sreću, postoje i vrhunski dodaci prehrani poput karnozina koji se inače prirodno nalazi u tijelu, ali se s vremenom ili bolestima njegova proizvodnja drastično smanjuje. To je protein kojeg čine dvije aminokiseline, a najviše ga ima u mozgu, srcu i mišićima. Karnozin s dodatkom vitamina E je također vrhunski antioksidans koji igra ključnu ulogu u dovođenju kisika i hranjivih tvari do svake stanice, pritom regenerirajući odumrle i nefunkcionalne stanice u zdrave.

Ima sposobnost izbaciti teške metale iz organizma te ostale štetne produkte metabolizma koji sprječavaju normalno funkcioniranje stanica. Karnozin je pravo otkriće današnjice i odgovor na mnoge stvorene autoimune bolesti i bolesti starenja!

Ocijeni sadržaj
(5 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream