Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

MSM - čudotvorni prah zdravlja i ljepote

  • Utorak, 23 Svibanj 2017 14:53
  • Pročitano 19442 puta

Biološki aktivni sumpor je jedan od najvažnijih spojeva zaslužan za našu dugovječnost i mladolikost. Kako starimo, smanjena je apsorpcija i unos hranjivih tvari pa nam često nedostaje energije, a stanice sve više i brže propadaju. Kako bismo to stanje što dulje izbjegli i održali svoje tijelo vitalnim i mladolikim, potrebno je konzumirati MSM (metilsulfonilmetan) - organski sumpor prirodno proizveden u zemljinom kišnom ciklusu.

Biološki sumpor, kako i sam naziv upućuje, prisutan je u mnogoj neprerađenoj hrani, no gubi se termičkom obradom tj. kuhanjem. U posljednje vrijeme porastom potrebe za anti-age tehnologijama i načinima kako zadržati vitalnost i mladolikost, MSM se nameće kao idealno i prirodno rješenje. Ovdje su spomenute glavne prednosti MSM-a koji se konzumira u obliku praha.


Dobrobiti MSM praha

msm potiče stvaranje kolagenaKolagen i keratin su ključni u proizvodnji zdrave kože, kose i noktiju. MSM je dobro poznati mineral ljepote koji opskrbljuje tijelo sumporom zaslužnim za stvaranje  kolagena i keratina. Poznato je da nedostatak kolagena uzrokuje bore, suhu i ispucalu kožu. Korištenjem MSM praha drastično se poboljšava izgled i zdravlje kože, a rezultati su vidljivi već za nekoliko tjedana. Zbog toga je i dobio naziv mineral ljepote posebno priznat i cijenjen među ženama.

Kako bi njegova apsorpcija bila što bolja, preporuča ga se uvijek uzimati s izvorom C vitamina, primjerice limunadom ili narančom te bilo kojim svježim sokom ili smoothijem. 

Još jedno važno svojstvo MSM je njegov utjecaj na fleksibilnost zglobova, kože i mišićnog tkiva. Njegovom konzumacijom dolazi do povećanja ukupne fleksibilnosti i agilnosti cijelog tijela jer tkiva i kosti dobivaju potrebnu „sočnost“ koja se gubi godinama i nezdravom prehranom. Na taj način se spriječava i pojava osteoporoze, a tijelo je duže vitalno i mladoliko.

Također, MSM čini naše stanice više propusnima. To znači da omogućuje raznim toksinima i otpadnim tvarima lakši izlazak iz stanica, istovremeno omogućavajući hranjivim tvarima bolju apsorpciju u stanice. MSM također uspješno razbija loš kalcij, onaj koji naše tijelo ne može iskoristiti, a koji je uzročnik mnogih degenerativnih bolesti. To ga čini još jednim odličnim saveznikom našeg zdravlja, pogotovo kosti i zglobova.


Podiže energiju i uklanja toksine

msm protiv upale mišićaMSM je veliki podizač tjelesne energije. Kako naše tijelo zahtjeva puno energije za probavu (čak 70-80% dnevno), MSM povećava apsorpciju hranjivih tvari tako da je trošenje te energije znatno smanjeno. Tijelu ostaje više snage i energije za aktivnosti i ozdravljenje ukoliko smo bolesni. Možemo se osjećati lakšima i poletnima već za nekoliko tjedana konzumiranja MSM praha te primijetiti i smanjenje tjelesne težine.

S obzirom da MSM posjeduje snažno antiupalno djelovanje na organizam i lakšu eliminaciju toksina iz stanica, to često može rezultirati i smanjenjem težine jer se ubrzava i pospješuje metabolizam. Prekomjerna težina je u stvari nagomilan otpad koji treba ukloniti iz tijela. Kada se to dogodi zahvaljujući aktivnom sumporu, dostižemo idealnu tjelesnu težinu i cjelokupno tjelesno zdravlje.

Ukoliko smo izloženi većim tjelesnim naporima i tjelovježbi, mliječna kiselina i drugi biološki nusprodukti uzrokuju bol u cijelom tijelu (upala mišića), a MSM povećava sposobnost tijela da eliminira te otpadne tvari čak na staničnoj razini. Tako se ubrzava oporavak i oslobađa više energije za tjelesnu obnovu. Zbog toga se preporučuje konzumiranje MSM prah poslije većih tjelesnih napora i tjelovježbe kako bi ublažili simptome upale mišića.


Doziranje i način upotrebe

doziranje msm-aMSM prah ili aktivni biološki sumpor treba početi uzimati u vrlo malim dozama zbog njegovog pročišćavajućeg djelovanja (Herxheimerova reakcija). Prvih tjedan dana uzeti četvrtinu male žličice praha i zamiješati u tekućini (po mogućnosti limunadi, svježem soku ili voćnom smoothiju zbog bolje apsorpcije s vitaminom C). 

Postupno povećavati do pola male žličice da biste za mjesec dana dostigli dozu jedne cijele, ravne žličice. Ukoliko ne osjećate nikakve neželjene nuspojave, nastavite uzimati proizvoljnu dozu koja ne prelazi jednu ravnu, jušnu žlicu. Kako je blago gorkog okusa, pomiješan sa sokom ili običnom vodom s malo meda, postaje ugodan i pitak.

Nakon mjesec dana uzimanja praha, primijetiti ćete znatno poboljšanje kvalitete kose, kože i noktiju te značajan porast energije i ubrzan metabolizam. Nakon par mjeseci korištenja, rezultate ćete primijetiti i kod bolje pokretljivosti zglobova, smanjenim upalama u tijelu i opće energizacije. Uživajte u zdravlju!

Ocijeni sadržaj
(65 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream