Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Tigrovo oko za snagu i blagostanje

  • Četvrtak, 10 Prosinac 2015 16:39
  • Pročitano 3051 puta

Tigrovo oko je snažan, zaštitni kamen koji donosi sreću svakome tko ga nosi. Prepoznatljiv je među ostalim kristalima po svom karakterističnom izgledu – zlatno smeđim prugama koje podsjećaju na veličanstvenu životinju po kojoj je dobio ime.

Ovaj kamen je povezan s orijentalnom kulturom i sa simbolom tigra koji je, kao kralja životinja, u Japanu živio čak i do sto godina. Drevni mitovi pak govore kako kamen pripada Bogu Hadu, bogu kovača i obrtnika. U Rimu su ga vojnici nosili oko vrata da budu hrabriji, odlučniji i besmrtni tijekom borbi.

Utjecaj na duh i tijelo

svojstva kristalaČesto se tigrovo oko koristi kao zaštita male djece od zlih misli, negativnih sila i duhova. Općenito je njegov utjecaj snažan jer ima moć objediniti duh i tijelo. Tako na fizičkoj razini, ovaj kristal koristi za poboljšanje vida, reproduktivnog sustava, kosti i probave. Pomaže kod bolova u kralježnici, migrena i grčeva. Također je učinkovit kod tahikardije i svih problema vezanih za srce. No važno je napomenuti da ga nikada ne bismo smjeli nositi sedam uzastopnih dana ili na goloj koži!

Na emocionalnoj razini, tigrovo oko nam pruža bolji uvid o našoj okolini te nas čuva od pogrešnih ljudi i odluka. Uravnotežuje yin i yang energiju te nas puni novom, pozitivnom energijom uklanjajući depresiju, tjeskobu i stres. Aktivira sposobnost razmišljanja i koncentracije pa ga se preporuča držati prilikom učenja, ispita, vozačkog ispita te sličnih aktivnosti koji zahtjevaju puno koncentracije i pozornosti.

Također podiže samopouzdanje, odlučnost te donosi sreću i materijalno blagostanje. Pomaže ukloniti preveliku samokritičnost i vlastito podcjenjivanje čime se budi unutarnja kreativnost i skriveni talent u osobi. Sve pozitivno izranja na površinu kako sve blokade polako nestaju. Odličan je pomagač kod meditacije jer opušta i smiruje živčani sustav. Za one sklone porocima, tigrovo oko smanjuje želju za nezdravom hranom, alkoholom, cigaretama i sličnim stimulansima.


Punjenje i čuvanje

punjenje kristalaOvaj kristal se čisti dva puta mjesečno pod toplom vodom oko 5 minuta. Kasnije ga treba ostaviti na suncu par sati kako bi se napunio energijom. Također ga možete izložiti svjetlu punog mjeseca jer tigrovo oko apsorbira mjesečevu energiju. Tako napunjen biti će snažna zaštita od zla i negativnosti u svim formama. Možete napraviti i eliksir koji se pije ujutro natašte, a pomaže kod kostobolje i reume te opušta tetive i mišiće. U tom slučaju tigrovo oko ostavite preko noći u čaši vode.

Svima kojima je potrebna pomoć u otkrivanju vlastitih potencijala i kreativnosti, toplo preporučamo nositi ovaj kamen. Jednako vrijedi za ljude kojima nedostaje samopoštovanja i svijesti o vlastitim vrijednostima. Tigrovo oko budi unutarnju snagu i moć te olakšava prebroditi prepreke na putu uspjeha. Zato ga uvijek čuvajte blizu mjesta gdje spavate ili gdje provodite većinu vremena. 

Ocijeni sadržaj
(5 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream