Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Pročistite svoj životni prostor!

  • Subota, 24 Siječanj 2015 11:32
  • Pročitano 2238 puta

Svakodnevno projiciramo svoja raspoloženja na svijet oko sebe. Kada smo loše volje i energetski slabi, često takva stanja „ostaju“ u našem životnom prostoru apsorbirajući svu tu energiju koju emaniramo.

Piše: Anastasija Mrklić

Ukoliko smo često bolesni i bezvoljni, razlog tome između ostalog može biti naš vlastiti životni prostor koji je „kontaminiran.“ Želimo li ga očistiti od svih nakupljenih nepovoljnih energija, postoje vrlo jednostavne metode i trikovi koji će nam u tome pomoći. A pored samog prostora i mi ćemo početi osjećati svježinu i novi elan! Kako izvana, tako i iznutra!


Čišćenje prostora

mirisni štapićPostoji par sitnica koje možete napraviti već danas kako bi unijeli novu svježinu u vaš životni prostor. Za početak, dobro prozračite prostorije u kojima često boravite. Poželjno je spavati s blago otvorenim prozorom kako bi imali dovoljno kisika preko noći. No, već hladan jutarnji zrak je dovoljan da vas okrijepi i unese potrebnu svježinu za dan. Ne morate strahovati od prehlade, jer nitko se zapravo još nije razbolio od hladnog zraka već od njegovog nedostatka.

Zapalite eterično ulje ili mirisni štapić po izboru. Ukoliko prakticirate meditaciju ili neke druge duhovne tehnike, zapalite tamjan koji izvrsno čisti prostor i „tjera“ lošu energiju. Jednako efikasna je i kadulja koju zapalite pa dimom pređete svaki kutak vaše kuće ili stana. Indijanci su dim kadulje koristili prije svojih svetih obreda na način da su si puhali dim međusobno u lice. Pozovite prijatelje pa isprobajte!

Kada smo već kod biljaka, poželjno je imati par teglica nama najdražih zelenih ljubimaca jer biljke stvarno unose pozitivnu energiju u naš dom i uljepšavaju prostor. Ako je pritom začinsko bilje u pitanju, možemo ga iskoristiti za pripremu jela ili smoothija! Zeleno je najzdravije!


Sam svoj majstor

decoupage namještajDa bismo održavali red u našem domu, ali i našoj svijesti, potrebno je svakodnevno slagati stvari na mjesto i ne dozvoliti da nas stvari doslovce zatrpaju! Ako smo razdražljivi, umorni ili bolesni, dodatni nered će nas još više oneraspoložiti. Zato je bolje nered spriječiti na vrijeme kada se još ne uspije stvoriti! Složiti krevet, ormar, stol i ostale velike površine stvarno ne zahtjeva puno vremena i napora, a olakšati i uljepšati će nam mjesto stanovanja!

Također je dobro svakih 6 mjeseci napraviti razmještaj pokućstva, barem malu rošadu kreveta, ormara ili stola kako bismo „razbili“ dosadašnje obrasce i unijeli inovaciju u svoj dom. Ipak smo svi bića koja volimo promjenu i raznolikost. zato, ako ne možemo kupiti nov komad namještaja, možemo ga reorganizirati, ukrasiti novim detaljima ili decoupage tehnikom (ukrašavanje namještaja salvetama). Pustimo mašti na volju pa učinimo nešto kreativno u čemu ćemo uživati u samoj izradi, ali i rezultatu!

Na kraju, nakon što smo primijenili sve savjete, sjednimo u svoj novi dom, upalimo svijeće pa učinimo malu meditaciju kojom ćemo prizvati lijepe, pozitivne energije u prostor oko sebe. Ne zaboravimo to činiti svaki dan kako bismo spriječili nižim energijama da zaposjednu nas i naš dragocjeni životni prostor! Utkajmo pozitivne misli i osjećaje u hram naše duše i našeg tijela!

Ocijeni sadržaj
(5 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream