Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Pet biljaka koje vas mogu usrećiti

  • Subota, 08 Studeni 2014 14:17
  • Pročitano 3217 puta

Kanabis nije jedina biljka koja vas može učiniti sretnim i opuštenim. Postoji još mnoštvo legalnih biljaka koje rastu u divljini, a imaju gotovo isti učinak. Predstavljamo samo neke od njih.

PLAVI LOTUS

Nymphaea caerulea, poznata i kao Plavi lotus, Plavi egipatski lokvanj ili Sveti plavi ljiljan, je biljka sa "‘magičnim" svojstvima. Plavi lotus izvorno dolazi iz rijeke Nil, kao i mnogih drugih lokacija u istočnoj Africi. Mnogije  nazivaju “šiljata biljka”, ne samo zbog svojih plavih i bijelih šiljatih latica, već zato što imaju isti učinak kao sedativ, a opet povećavaju korisnikovu svijest. Navodno, pri konzumiranju biljke, svi vaši osjećaji će biti pojačani, a u isto vrijeme ćete osjećati mir i tišinu. 

LEONOTIS LEONORUS

Leonotis leonurusLeonotis leonurus (poznata i kao Lavlji Rep ili Divlja Dagga) je biljka koja uglavnom raste u regijama suptropske i mediteranske klime izvan Južne Afrike, kao što su Kalifornija, Havaji i Australija. Biljka se suši i zatim puši kao duhan, a konzumiranje iste može izazvati umirujuće učinke (uglavnom ih uspoređuju sa učinkom pušenja kanabisa).

Postoji i niz negativnih nuspojava koje mogu proizaći iz pušenja Lavljeg Repa poput iritacije pluća i grla, vrtoglavice, euforije te promjene u vidu. Iako je legalna u većini zemalja, popis nuspojava vezanih za ovu biljku raste velikom brzinom.

DIVLJA SALATA

divlja salataLactuca virosa ili Divlja salata se razlikuje u mnogim stvarima od salate koju svakodnevno konzumiramo. Divlja salata ima duge i tanke stabljike, a konzumiranje iste stvara malo slabiji učinak od maka. Može se naći u jugoistočnoj i istočnoj Engleskoj, a također je pronađena u Punjab regiji Pakistana, Indiji i Australiji gdje raste u divljini, kao i u nekoliko država SAD-a.

Konzumiranje ove salate vodi u blago euforično ili smirujuće stanje, ali učinci ne idu puno dalje od toga. Komore u stabljikama su te koje sadržavaju smirujuću supstancu.

SALVIA DIVINORUM

salvia divinorumSalvia divinorum (također poznata kao Prorokova kadulja, Ska María Pastora, Kadulja Vizionara ili jednostavno Salvia) je biljka kojU mnogi znaju kao “kadulja”. Međutim, ovo nije standardna kadulja koju ste navikli piti u čajevima. Salvia je biljka za koju se odavno zna da stvara vizije u umu korisnika.

Ova biljka je visoka tek nešto više od jednog metra i prepoznatljiva je po velikim listovima. Ponekad se na stabljikama mogu pronaći i bijeli ili ljubičasti cvjetovi. Salvia divinorum se smatra endemskom biljkom, a raste u Sierra Mazateca u državi Oaxaca u Meksiku. I pored svog vizionarskog učinka, Salvia je i dalje legalna u većini zemalja.

PASSIFLORA

PassifloraPassiflora, poznata i kao Cvijeće Strasti je biljka za koju je tek nedavno otkriveno da ima učinak koji ‘mijenja um’. Dijelovi biljke koji stvaraju iluzije su stabljika i korijen. Umirujući učinci Passiflore se također mogu dobiti iz konzumiranja velike količine voća koji stvara.

Cvijeće Strasti može imati mnogo različitih boja poput crvene i ljubičaste i svaka biljka može izgledati potpuno drugačije od prethodne. Osušeni listovi biljke imaju umirujući efekt od kojeg se često jako brzo zaspi.

(izvor: pixelizam.com)

 

Ocijeni sadržaj
(4 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream