Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Nakit s rudrakšom koji spaja ljepotu i namjeru

  • Nedjelja, 30 Ožujak 2014 18:54
  • Pročitano 3937 puta

Rudrakša je čudesan dar prirode čije je pozitivno djelovanje poznato još od davnina. Zrno rudrakše je u stvari sjemenka koja raste u plodu prekrasne plave boje slično borovnici. Njeno veliko lisnato drvo raste diljem Azije - u podnožju Himalaja, središnjem Nepalu, na Javi, Baliju i u Iranu.  

Piše: Whisper of Nature

Brojanice (māle) od zrna rudrakše tradicionalno koriste budisti i hindusi za meditaciju, no njeno djelovanje nije samo duhovno i njena namjena nije isključivo religiozna. Nakit od rudrakše mogu nositi baš svi, bez obzira na dob, spol, zanimanje, nacionalnu i religijsku pripadnost jer njeno djelovanje je univerzalno. 


Pozitivno djelovanje rudrakše na
tijelo, um i duh

dobrobiti rudrakšeZrno rudrakše emitira elektromagnetsko zračenje koje ima snažno pozitivno djelovanje na tijelo, um i duh nosioca. Ono balansira energiju, smiruje um i budi osjećaj sreće i zadovoljstva. Znanstveno je dokazano da umanjuje stres, uklanja napetost, depresiju i anksioznost, poboljšava cirkulaciju i regulira rad srca.

Također se pokazalo da pozitivno djeluje na mentalne funkcije - poboljšava koncentraciju i pamćenje te daje bistar intelekt. Zrna dolaze u raznim veličinama i mogu imati različit broj lica, a najčešće se koriste s 5 lica. Danas je oko 95 posto rudrakši na tržištu lažno pa pri kupnji pazite da kupujete od provjerenih dobavljača.

Legenda o nastanku rudrakše

bog ShivaJednom je bog Šiva (zaštitnik svih živih bića i vrhovno biće stvaranja i uništavanja po hinduističkoj mitologiji) sjeo u meditaciju za dobrobit čovječanstva. Kad je nakon dugo godina izašao iz meditacije i otvorio oči, iz njih su potekle suze koje su se otkotrljale na zemlju i pretvorile u sjeme iz kojih je izraslo drvo rudrakše.

Zrno rudrakše je dar prirode svim ljudima koje nas podsjeća na samu esenciju prirode, silu koja je pozitivna, strpljiva i podržavajuća, stvaralačka i neograničena… Mi smo dio prirode i ta sila je dio nas, samo se toga trebamo podsjetiti, povezati se s njome, uskladiti tijelo i duh…

Tada ćemo osjećati taj mir, kreativnost i neograničenost. A čudesno zrno rudrakše nam u tome pomaže. Ono donosi pozitivnost, povećava mir i balans te nam pomaže da živimo u sadašnjem trenutku, bistrog i pozitivnog uma.


Nakit od rudrakše i kristala budi pozitivne kvalitete i uravnotežuje

rudrakša u primjeniVilinska prašina upoznata je i radi sa zrnima rudrakše već niz godina. Zbog njenih mnogobrojnih dobrobiti, željeli smo ovo zrno rudrakše približiti svakome tako da svi mogu uživati u njenom pozitivnom djelovanju. Tako smo kreirali cijelu kolekciju nakita pod nazivom Spirit u kojoj ćete sigurno pronaći idealan komad za sebe, bilo da se radi o narukvici, ogrlici ili naušnicama.

Zrna rudrakše nakitu daju natural look sa svojom zanimljivom drvenastom strukturom i narančasto-smeđom bojom, a predivni svjetlucavi kristali daju dašak glamura i posebnosti. To je spoj ljepote i namjere, u skladu sa svjetskim trendovima, koji paše uz sve stilove i povezuje vas s prirodom.

Možete pronaći razne kombinacije: za sreću, mir, kreativnost, energiju, ljubav… Posebno pazimo da koristimo netretirana prirodna zrna rudrakše i netretirane kristale, što znači da je njihovo djelovanje u potpunosti očuvano.

Nakit od Rudrakše možete kupiti u online shopu :)

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream