Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Kako nastaju bolesti III.

  • Ponedjeljak, 20 Siječanj 2014 11:25
  • Pročitano 2568 puta

Zadnji dio serije članaka "Kako nastaju bolesti" rasvjetljuje nam kako moderna znanost zna puno više od onoga što nam govori te da je na žalost u čvrstom stisku farmaceutskog kartela. Njima pak nije cilj izliječiti, već održavati pacijente bolesnima kako bi što duže bili primorani trošiti što veći broj lijekova.

Piše: Ivona Živković

Prije daljnjeg čitanja svakako pročitajte 1.dio i 2. dio ovoga članka!


Fermentacija

FermentacijaVeliki dio radova Bechampsa odnosi se na proces fermentacije. Louis Pasteur je, prema nekim izvorima, dobar dio naučnog rada Bechampsa plagirao te prikazao kao svoje otkriće. Teoriju o somatidima je na sve moguće načine diskreditirao. Što je fermentacija? To je primitivnija forma hranjenja, nakon koje slijedi truljenje. U živom i zdravom organizmu, somatidi imaju ulogu fizioloških i kemijskih posrednika transformacija koje se odigravaju za vrijeme procesa ishrane (razmjene materija).

Kod bolesnog stanja oni postaju posrednici fermentacije, a kod prestanka života organizma oni izazivaju truljenje (potpunu razgradnju). Sve ovo su načini ishrane i to je priroda Života. Tako se somatid pretvara po potrebi u viruse, bakterije ili gljivice, fermentira šećer i vino ili zgrušava mlijeko ili truli jaja. (Po Pasteuru to rade mikroorganizmi iz zraka).

Krečnjak je sastavljen od somatida bakterija koje su obilježile neku geološku epohu i taj materijal će zato u dodiru sa vodom početi fermentirati(hraniti se). Mumije u Egiptu također su pune somatida koji u dodiru sa vodom počinju fermentaciju.

Oni jednostavno tako nastavljaju život nakon nekoliko tisuća godina. Nakon što vulkanska lava uništi čitavo područje u okolini vulkana, prvi lišajevi nastaju nakon što somatidi uništene flore i faune dođu u kontakt sa kišom. I tako se nastavlja život.


Istraživanja Hamiltona i Christnera

William Donald HamiltonRuski istraživači su dokazali 1926. godine kako su somatidi izolirani iz petroleja, pokazali kompletnu sposobnost za život i počeli fermentaciju šećera. Somatidi se ne uništavaju čak ni na temperaturi od 1300 stupnjeva Celzija niti u sumpornoj kiselini.

Postoje čak i tvrdnje kako su somatidi pronađeni u ugljenu u jednom eksperimentu u Njemačkoj. Ukoliko su točne naučne tvrdnje kako kameno ulje nastaje zapravo iz magme (a ne od fosilnih ostataka), to znači da su somatidi i u magmi te ih praktično ima svuda oko nas.

Brent ChrisnerNjihova koncentracija u atmosferi, po istraživanjima nekih znanstvenika (Dr. William Donald Hamilton ili Brent Christner), čak dovodi do vremenskih promjena , kiše ili snijega. To se događa kada somatidi  „žele“ sići iz atmosfere na zemlju.

 Hamilton i Christner, doduše, nisu spominjali somatide već bakterije za koje su vjerovali da postoje u atmosferi, jer je na više lokacija u Francuskoj, Americi i Antarktici otkriveno prisustvo proteina u ledu i svježem snijegu.


Mikroorganizmi su posljedica, a ne uzrok bolesti

Po Bechampsovoj teoriji somatidi ili mikrozimi se u ovisnosti koliko je organizam toksičan zbog kiselosti sredine, okupljaju i vežu te počinju kao virusi, bakterije ili gljivice po potrebi čistiti okolinu, odnosno kiseli medij.

Kako razvijaju svoje posebne forme kao virusi i bakterije, vrše vlastiti metabolizam i počinju stvarati produkte metabolizma, kiseline koje su štetne za okolinu i lokalne tjelesne tekućine.

Ovi toksični otpadni produkti uzrok su zapaljenja i podržavaju dalji rast ovih mikroorganizama, odnosno njihovo razmnožavanje stvarajući za njih pogodnu sredinu. Tako nije mikroorganizam to što nas čini bolesnim već produkti njegovog metabolizma.

MikroorganizmiNa određenom stupnju, njihov razvoj je potpuno patogen (izaziva bolest) i parazitski. Tako su mikroorganizmi posljedica, a ne uzrok bolesti.

Ovo se spominje čak i u jednom suvremenom medicinskom udžbeniku: “Ukoliko je koncentracija (misli se na fluide izvan stanice) promijenjena , tako da sadrži previše ili premalo te supstance (misli se na nutrijente) stanice postaju bolesne i ponašaju se abnormalno kako bi na kraju počele odumirati“. (Jacob, S. & Francone, C. Elements of Anatomy and Physiology.)

„U stvarnosti, nije bakterija ta koja proizvodi bolest. Mi vjerujemo da su to kemijski sastojci tih mikroorganizama potaknuti neuravnoteženim staničnim metabolizmom u čitavom organizmu koji zapravo proizvode bolest.” (Godišnji izvještaj članova Upravnog Odbora Smithsonian Instituta, 1944.godine, u vezi analize rada Rifeovog mikroskopa i njegovog otkrića.)


Tilden, Enderlein i Nesen

Knjiga Dr.TildenaDr. J. H. Tilden je još 1926. objavio knjigu “Toxemia” u kojoj između ostalog navodi: “Bolesti nastaju kada eliminacija otpadnih produkata metabolizma postane blokirana. Normalni stanični metabolizam stvara otpadne produkte. Ono što nazivamo bolešću je zapravo jedna kriza toksemije, kada tijelo pokušava ukloniti toksine koji su se negdje ugradili zbog pogrešnog načina života ili ishrane.”

Ali, somatidi se mogu razviti i u drugačijoj formi te pretvoriti u stanice organizma koje mogu pomoći regeneraciju tkiva. Prema Enderleinovoj formulaciji, somatidi odnosno bakterije, koje su korištene kao lijek u vrijeme Bechampsa, uzgojene su na mediju sastavljenom od šparoge i agara.

Francuski bakteriolog Gaston Nesen je opisao čitav ciklus somatida uzimajući da su sve bakterije nastale od pojedinačnih somatida. On je pokazao i opisao svaki stupanj kao i povratni proces kada se bakterija preoblikuje natrag u somatid i na taj način došao do onoga što je bio cilj, otkriti životni ciklus bakterije.


Nova biologija

Ukoliko je Bechampsova teorija točna, morala bi se ubuduće izučavati nova biologija koja bi se zasnivala na sljedećim postulatima:

1. Krv nije sterilna.
2. Stanica nije najmanja jedinica života.
3. Mikrobi dolaze iz krvi (tkiva u tekućem stanju) ili drugih tkiva kako bi razgradili to tkivo kada više nisu u stanju živjeti u njemu i održavati vlastiti metabolizam u sredini u kojoj su se našli.

Motiv je novac, a ne zdravlje...Dakle, liječenje antibioticima (anti biosis = protiv života) i vakcinacija, cijepljenje (vaca, vaccina = krava, kravlji) jednostavno nemaju nikakvog smisla. Jedini koji od Pasteurove teorije ima korist jest farmaceutski kartel koji je od ljudskog organizma napravio najprofitabilnije tržište!

Ocijeni sadržaj
(4 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream