Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

On daruje svo svoje bogatstvo

  • Četvrtak, 02 Siječanj 2014 21:10
  • Pročitano 2639 puta

Götz Werner, vlasnik maloporodajnog lanca DM, odrekao se svog bogatstva i cjelokupan udio u vlasništvu poklonio jednoj dobrotvornoj fundaciji jer želi biti slobodan te ne želi zakinuti svoje potomstvo ostavljajući im preko milijardu eura nasljeđa!

Alternativa.hr

Prodavačica DMPrema prošlogodišnjim podacima, lanac drogerija DM ima više od 2.200 filijala širom Europe sa 34.000 zaposlenih i godišnjim prometom od oko 5 milijardi eura. Tako je DM jedna od rijetkih kompanija koja je u recesiji povećala svoje prihode.


Werner Götz

WernerOsnivač DM-a, prof. dr. Werner Götz, 1973. Je osnovao lanac drogerija i time potpuno promijenio sistem prodaje kozmetičkih i kemijskih proizvoda, pretvarajući drogerije u male samoposluge i time znatno snizio cijene.

No ono najbitnije jest njegova primjena "kapitalizma s ljudskim licem" u poslovanju čime je pokazao današnjim poslodavcima kako se može biti i te kako uspješan dok na prvo mjesto stavljaš etiku u poslovanju.

Naime uvjeti rada u DM maloprodajnom lancu su više nego idealni: 14 plaća godišnje, prigodni pokloni četiri puta u godini, pripravnike šalju u kreativne radionice kako bi razvili svoju osobnost, a u Hrvatskoj  je ta tvrtka osvojila titulu najpoželjnijeg poslodavca.


Nije sramota postati bogat, ali sramota je bogat umrijeti

WernerTako je gospodin Werner svojim poslovanjem i životnom filozofijom pokazao da čovjek pravi uspjeh može doseći samo kad je čovjek.

Darovanje svojeg bogatstva objasnio je riječima: „Nije sramota postati bogat, ali sramota je bogat umrijeti”. Time je poslao jasnu poruku svim ljudima vođenim pohlepom i zaslijepljenim bogatstvom kako na svijetu postoje i više vrijednosti.

Mnogi će reći kako je lako tako govoriti kada si zbrinut za cijeli život, no moramo se složiti da je gospodin Werner iznimka i svakako mu treba čestitati.

„Djeca imaju pravo na dobar start u životu, ali ne i na to da im roditelji osiguraju doživotno blagostanje“, rekao je Werner te tako objasnio zašto nije ogromno bogatsvo želio ostaviti nasljednicima. Naravno, on im je osigurao kvalitetno obrazovanje koje će im pružiti priliku da sami zarađuju za svoj život.

Ocijeni sadržaj
(14 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream