Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Li Ching Yuen

  • Utorak, 26 Studeni 2013 08:51
  • Pročitano 2097 puta

Prema službenim podacima, travar Li Ching-Yuen rođen je u Kini 1677.godine. Imao je 23 supruge i podigao je više od 200 djece. Cijelog svog dugog života, prakticirao je travarstvo i borilačke vještine. 1930. godine u časopisu New York Times-u izašao je članak u kojem su objavljeni službeni kineski dokumenti koji datiraju iz 1827.godine, a sadrže čestitku Li Ching- Yuenovog 150. rođendana. Kasnije izdanje iz 1877. godine, objavilo je čestitku njegovog 200-tog rođendana.

Li Ching-Yuen je sažeo formulu svoje dugovječnosti jednom rečenicom: " Zadržite mirno srce, sjedite poput kornjače, hodajte brzo poput goluba i spavajte poput psa."

Ovoj zanimljivoj priči, dodati ćemo još jednu povijesnu činjenicu. Kineski vojni general Yang Sen, ponudio je Li-u posao podučavanja borilačkih vještina kineskih vojnika. Kad je general shvatio kako je mladolik i spretan Li zapravo bio, nije mogao vjerovati da je tada napunio 250 godina. Sve je oduševio svojom vitalnošću i entuzijazmom.

Proživjevši dug i plodonosan život, Li Ching Yuen umro je 6. svibnja 1933. godine. Prije smrti, rekao je svoj svojoj djeci i učenicima kako je izvršio sve obaveze u ovom životu te je spreman za povratak kući. Vjerujem kako svi iz Lijeva života možemo izvesti jedan zaključak, a on glasi da se prava životna mudrost i snaga krije u malim i jednostavnim stvarima.

Ocijeni sadržaj
(6 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream