Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Cijepljena djeca imaju više bolesti od necijepljene djece

  • Utorak, 22 Listopad 2013 15:28
  • Pročitano 2297 puta

Posljednja velika studija potvrđuje saznanja drugih nezavisnih studijskih istraživanja koja su uspoređivala zdravlje kod cijepljene i ne cijepljene djece. Naime, sve te studije su pokazale da cijepljena djeca imaju dva do pet puta više dječjih bolesti i alergija od necijepljene djece. Ovo veliko istraživanje pokrenuo je istraživač Andrea Bachmair te je ono još uvijek u tijeku.

U istraživanje je uključio 11 000 ispitanika uglavnom iz SAD-a  dok su sve druge studije provodile anketiranje manjih skupina obitelji. Fokus za sve studije bio je uglavnom na dječjim bolestima. Ipak, rezultati su bili slični. Naravno, niti jedno od istraživanja nisu objavili mediji, niti su ona financirana od strane Svjetske zdravstvene organizacije ili bilo koje nacionalne ili međunarodne agencije zdravstvene ili medicinske struke. Oni se ne usuđuju objektivno usporediti zdravlje necijepljene i cijepljene djece, piše Natural news.Što kažu brojevi?

cijepljena djecaDramatične posljedice koje cjepivo može izazvati nikada nisu bile u središtu pozornosti jer jako malo ljudi prijavljuje takve probleme. Zapostavljanje tog problema najčešće se događa  zbog toga što je to složen sustav koji treba stručne liječnike, zbog toga što većina roditelja ne zna gotovo ništa o tome, ali i zbog toga što se samo reakcije nastale odmah nakon cijepljenja uzimaju u obzir, odnosno pripisuju cjepivu.

Prema tome, čak većina strašnih nuspojava se prešuti, a dugoročne negativne zdravstvene posljedice koje proizlaze iz cjepiva uopće se ne smatraju relevantnima. Dječje bolesti na kojima je bio naglasak u dosadašnjim istraživanjima su uključivale astmu, kronični bronhitis, alergije, upale uha, dijabetes, poremećaje spavanja, disleksiju, migrene, hiperaktivnost, epilepsiju, depresiju i sporiji razvoj govora i motorike.

1992. godine skupina istraživača s Novog Zelanda anketirala je 245 obitelji s ukupno 495 djece. Djeca su podijeljena na 226 onih koji su bili cijepljeni i 269 onih koji nisu bili cijepljeni s tim da je 81 obitelj imala i cijepljenu i necijepljenu djecu. Razlike su bile dramatične. Naime, kod necijepljene djece uočena je daleko manja učestalost dječjih bolesti nego što je to bio slučaj kod cijepljene djece.

Zanimljiv je i rezultat drugog istraživanja provedenog na Novom Zelandu među djecom rođenom tijekom ili nakon 1977. Naime, nitko od necijepljene djece nije imao astmu, dok je gotovo 25% cijepljene djece do 10 godina imalo astmu. Imunologinja, dr. Tetyana Obukhanych je napisala zanimljivu knjigu 'Iluzije cijepljenja' koja se tiče ove tematike. Ona je objasnila kako se imunitet protiv bolesti ne stvara cijepljenjem te da o tome hoćemo li od nečega oboljeti ili nećemo odlučuje izloženost bolesti. Znate li da, primjerice, Njemačka i Švicarska svoje građane ne sile na cijepljenje, ali Hrvatska – da!

Ocijeni sadržaj
(2 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream