Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Helicobacter Pylori

  • Utorak, 22 Listopad 2013 15:12
  • Pročitano 3751 puta

Redovito konzumiranje namirnica koje su dobri izvori sumpora, poput češnjaka i luka, moglo bi biti korisno u terapiji zdravstvene problematike koju izaziva bakterija Helicobacter pylori. Slične tvrdnje stručnjaci vežu i za redovno uzimanje sladića i cimeta, veće količine vitamina C, kao i kokosovo ulje ili začinjene hrane, posebno one koja sadrži dosta kapsaicina, materije koje u obilju ima ljuta paprika.

Sok od ananasa tijekom dana može predstavljati drugu izvanrednu opciju, jer se pokazala od koristi velikom broju pacijenata, a utjecala je i na generalno poboljšanje probave. Sulforafan poznat je po tome da inhibira vanstanične, intracelularne i na antibiotik rezistentne slojeve helikobakterije, dokazuju stručnjaci Medicinskog fakulteta John Hopkins, Sveučilišta u Baltimoreu, pa se kao rješenje kod ovog problema nameću karfiol, kupus, kelj i klice brokule – gdje ima 30 do 50 puta koncentracije ove supstance, nađene u zreloj biljci. 

Istraživači sa Sveučilišta Washington su pokazali da češnjak uništava helikobakteriju, a pritom upravo sirovi češnjak ima najviši antibiotski potencijal, dok je kanadski ljutić, biljni antibiotik, često u kombinaciji sa ehinaceom kao tretman za infekcije, djelotvoran samo u probavnom traktu, ali ne i kod prehlade ili gripe. Očigledno su mogućnosti da se ovaj tihi, ali ozbiljan problem kod ljudi riješi , barem kada je u pitanju prirodna medicina.

 

Ocijeni sadržaj
(3 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream