Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Peter Hess zvučna masaža

 • Utorak, 14 Veljača 2017 12:09
 • Pročitano 516 puta

Peter Hess se bavi istraživanjem djelovanja zvuka na ljude od ranih osamdesetih godina prošlog stoljeća. U potrazi za alternativnim metodama liječenja putovao je i boravio u Indiji, Nepalu i Tibetu. Iskustva s tradicionalnim iscjeliteljima i opažanja u Newaru, postojbini najstarije etničke skupine u dolini Kathmandua, ukazala su mu važnost zvuka u tradicionalnom sustavu liječenja.

Piše: Prema Vama

Peter Hess je na vlastitom tijelu iskusio ozdravljujuću moć zvuka, ali također i mogućnost njegovog negativnog djelovanja, jer je u Univerzumu sve obilježeno polaritetom. U Nepalu se Peter Hess upoznao s tibetanskim zvučnim zdjelama i došao na ideju o njihovoj ljekovitoj primjeni na ljude Zapadnog kulturnog kruga. Istraživanja i eksperimenti o utjecaju tradicionalne glazbe na ljudski um i tijelo, čine osnovu za njegovu metodu zvučne masaže.

Po povratku u Njemačku, Peter Hess je nastavio istraživanja na osnovu stečenog znanja i iskustva. Pozitivni rezultati doveli su do brzog razvoja metode kao jedinstvenog fleksibilnog sustava koji se temelji na povratnim informacijama iz prakse. Razvoj ove metode zvučne masaže je kao i zvuk sam – u kretanju. Rezultati ovog rada zaslužni su za nastanak Peter Hess® zvučne masaže.


Pristup i humani aspekt Peter Hess® zvučnih metoda

Peter HessPod pojmom Peter Hess ® zvučnih metoda podrazumijeva se Peter Hess® zvučna masaža i sveukupna prikupljena praksa koja predstavlja specijalizaciju u primjeni zvučne masaže u različitim područjima. Peter Hess® zvučna masaža je prije svega holistička metoda za relaksaciju.
U rukama stručnjaka također se primjenjuje izravno i djelotvorno na području obrazovanja, savjetovanja, različitih terapija i zdravstva.

Cilj Peter Hess® zvučnih metoda je uvijek dobrobit i jačanje zdravlja – salutogeneza. Snažna rješenja i resursi tih metoda fokusiraju se na cijelog čovjeka sa svim njegovim sposobnostima i znanjem – čak i ako u nekim situacijama ti resursi nisu dostupni. Dinamika, intenzitet i smjer tretmana su uvijek u skladu sa potrebama i u dogovoru sa klijentima. Klijent najbolje zna, duboko u srcu, što je dobro za njega.

U ovoj metodi radi se više o pažljivom i partnerskom odnosu sa klijentom ili pacijentom. Radi se više o poštovanju, ljubavi i podršci prema njegovu individualnom putu osobnog razvoja, rasta ili ozdravljenja negoli prema cilju orijentiranoj akciji. Istraživanja dokazuju značajan utjecaj i važnost naših mentalnih slika i namjera na posljedice našeg djelovanja.

Stoga, u obrazovanju, osposobljavanju i stalnom usavršavanju u Peter Hess Institutu posebno je veliki naglasak stavljen na:

 • Prijenos supstancijalnih znanja o djelovanju zvuk.
 • Obuku vlastitih sposobnosti (na temelju osobnog i grupnog iskustva sa zvukom).
 • Obuku o važnosti i svjesnosti namjere tijekom rada.

Razvoj profesionalnih vještina naših studenata u primjeni zvuka jednako je važan kao i učenje metode sa namjerom oplemenjivanja vlastitog života. Načela Peter Hess® zvučnih metoda su pažnja, poštovanje, holistički pristup, princip manje je više, orijentacija na vlastite resurse i rješenja, dijaloška interakcija.


Djelovanje i primjena Peter Hess® zvučne masaže

Zvučna kupkaNekoliko desetljeća praktičnog iskustva mogu se sažeti u sljedeće aktivne značajke zvučne masaže: Osobama dobrog zdravlja zvučna masaža podržat će razvoj unutarnjeg sklada i dati im energiju i snagu za dnevne zadatke. Kreativnost i produktivna energija će dobiti nove impulse. Osobama narušenog zdravlja fizičkog, mentalnog i psihičkog porijekla, zvučna masaža će donijeti olakšanje od bolova i problema koje uzrokuju svakodnevni stres, brige i tjeskoba.

Peter Hess® zvučna masaža:

 • Omogućuje duboko opuštanje, jer se zvuk obraća našem izvornom povjerenju
 • Nježno masira zvukom i harmonizira svaku pojedinu tjelesnu stanicu.
 • Oslobađa od napetosti i blokada u tijelu.
 • Olakšava otpuštanje, oslobađanje od negativnih obrazaca.
 • Doprinosi promicanju zdravlja harmonizacijom, regeneracijom i revitalizacijom.
 • Podržava i unapređuje svijest o tijelu.
 • Omogućuje pristup i korištenje vlastitih resursa.
 • Pozitivno djeluje na jačanje samopouzdanja, kreativnosti i motivacije.
 • Obnavlja životnu radost.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream