Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Unesite pozitivne vibracije u vaš dom uz feng shui

  • Utorak, 28 Lipanj 2016 12:35
  • Pročitano 1045 puta

Feng shui je drevna kineska tehnika uređenja prostora i stvaranja sklada duhovne i materijalne energije kako bi postigli blagostanje, sreću i uspjeh. Primjena feng shuija je vrlo široka i opsežna, no ovdje ćemo se zadržati na osnovnim pravilima kako otjerati negativnu energiju iz svoje kuće.

Prvenstveno smo za mir i blagostanje u svom domu zaslužni sami i naše raspoloženje koje širimo svugdje oko sebe. Naša okolina i vibracije doma, odraz su naših unutarnjih emocija i energija koje u nama prevladavaju. Meditativna atmosfera bez teških i stresnih vibracija, postiže se naravno našim unutarnjim mirom i harmonijom, no postoje jednostavni načini kako i vanjskom promjenom možemo utjecati na svoje raspoloženje.


Fotografije i slike

dekoracija slikama i fotografijamaPuno znači kakvim smo slikama i fotografijama okruženi svakodnevno. Izbor ovisi naravno o našem ukusu, no trebamo uvijek birati one slike koje u nama bude određene emocije i raspoloženje. Primjerice, u spavaću sobu poželjno je staviti nježne, romantične slike koje bude ljubavne emocije ili slike prirode koja nas opušta i uspavljuje.

U radnu prostoriju treba staviti fotografije s puno jarkih boja koje bude aktivnu, radnu energiju. Kuhinju i kupaonicu najbolje je ukrasiti prirodnim motivima ili samo lijepim bojama koje najviše volimo. Motivi iz prirode poput slapova, divnih pejzaža, šuma i mora, uvijek su dobar izbor jer nas opuštaju i podsjećaju na prirodnu ljepotu.


Bambus i fontana

fontana u kućiBambus je biljka koja simbolizira pozitivnu energiju i sreću, zato može biti vrlo vrijedni dio našeg doma jer emanira dobre vibracije i tjera lošu energiju. Kako je lijepog i elegantnog izgleda ujedno je i ukras koji može zadovoljiti svačiji ukus. Bambus pristaje svakom domu, uredu i radnom mjestu kao donositelj čiste, pozitivne energije.

Ukoliko imate vrt ili terasu, najbolji izbor je fontana koja također donosi pozitivne, smirujuće vibracije. Umirujući zvuk vode koja cirkulira, trenutno nas opušta i dovodi u meditativno stanje. Na sreću, uvijek možete nabaviti i manje fontane za vašu kuću ili stan koja stane i u spavaću sobu tako da u svako doba možete uživati u njenim opuštajućim zvukovima.


Esencijalna ulja i svijeće

svijeće za ugođajEsencijalna ulja su neizbježni dio za uspostavu pozitivne i čiste energije u kući. U bilo kojem obliku, kao inces, u mirisnoj lampici ili kao mirisni čunjići - fina, aromatična eterična ulja učiniti će značajnu promjenu u našem raspoloženju. Fin miris doprijeti će do svih naših tijela i onih suptilnih, eteričnih na koja ovakva ulja imaju poseban utjecaj. No, eterična ulja imaju i terapeutsku te ljekovitu svrhu, a više možete pročitati ovdje.

Svijeće su jako cijenjene u feng shuiju. Iako nas uvijek podsjećaju na romantične večere i ljubavno raspoloženje, možete ih zapaliti bez obzira na prigodu jer donose spokoj i lijepu energiju. Možete se poigrati i s mirisnim svijećama te onima u boji.

U svakom slučaju, uz svijeće je svako druženje slađe, a meditacija dublja i intenzivnija. Postoji posebna vrsta meditativne tehnike – tratak koja uključuje netremično gledanje u plamen svijeće kako bi ponirali dublje u sebstvo i otvorili treće oko.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream