Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Kokosovo ulje za zdrave zube

  • Utorak, 08 Prosinac 2015 13:36
  • Pročitano 18651 puta

Ukoliko još uvijek mislite da se samo odlaskom zubaru možete riješiti karijesa, na vašu sreću ste u krivu.

Piše: Ana-Marija Milaković

Naime, sve je više svjedočanstva ljudi koji su se riješili zubobolje i karijesa bez stomatološke intervencije. Postoji potpuno prirodan i jednostavan način da održimo ili vratimo zdravlje naših zubi. Riječ je o mućkanju ulja u ustima.

Rješavanje toksina i karijesa

mućkanje kokosovog uljaMućkanje ulja u ustima je većini poznata metoda rješavanja toksina iz cijeloga tijela. Svakodnevno mućkanje nerafiniranog, hladno prešanog ulja suncokreta, sezama ili kokosa, izvlači sve toksine iz našeg tijela preko žlijezda slinovnica. Na taj način liječi mnoge bolesti i poremećaje koji su nastali upravo zbog nagomilanih otrova u organizmu. Terapija uljem može trajati od mjesec dana do tri ovisno o problemima.

No, nama je ovdje zanimljiva činjenica da se svakodnevnim mućkanjem isključivo kokosovog ulja, možemo riješiti čak i karijesa. Uvriježeno mišljenje stomatologa i svih nas koji smo odrasli uz razne zubne paste i mučne odlaske zubaru, da se karijes može riješiti samo brušenjem i plombom, sada dobiva snažnog protivnika. Mnoge priče koje kruže internetom o ljudima koji su posegli za prirodnim liječenjem zubi, sve brojnije su i istinite. No, najbolje da se sami uvjerimo u djelotvornost ove jednostavne metode.

Postupak

zdravi zubiSve što nam je potrebno kako bi izbjegli zubare je nerafinirano, hladno prešano kokosovo ulje. Svako jutro na tašte, uzmemo jednu jušnu žlicu ulja (ukoliko imate kokosov maslac samo ga rastopite) te ga 15-20 minuta mućkamo u ustima na način da ga provlačimo kroz sve zube. Tako se oslobađamo svih otrova iz tijela preko slinovnica koje pojačano rade i izlučuju te toksine.

Važno je ne progutati ulje jer ćemo tako nanovo unijeti sve neželjene otrove u organizam. Nakon dvadesetak minuta ulje ispljunemo i operemo zube toplom vodom te prirodnom pastom bez fluora. Ulje koje smo mućkali treba biti prozirno što je znak da je dobro promućkano. Za one hrabrije, dovoljno je doslovce samo oprati usta toplom vodom ne koristivši pastu za zube jer smo ih već "oprali" kokosovim uljem.

Istraživanja i svjedočanstva odvažnih tvrde kako nam pasta uopće nije potrebna jer je kokosovo ulje dovoljno za održavanje higijene te zdravlja usne šupljine i zubi. Kokosovo ulje, između ostalog, posjeduje snažno antibakterijsko svojstvo koje u ovom slučaju uništava štetne bakterije i otrove u našim ustima. Rješava karijes te slične tegobe zbog kojih uvijek trčimo zubaru. Njegovim mućkanjem jačamo desni, izbjeljujemo i učvršćujemo zube.

Ukoliko vam se ova metoda čini jednostavnom i efikasnom zamjenom zubarima, kupite nerafinirano ulje kokosa i započnite ga mućkati svako jutro. Iskustvo nam pokazuje da su najbolje stvari uvijek jednostavne i prirodne!

Ocijeni sadržaj
(26 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream