Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Napravite pririodni lijek protiv E.coli i ostalih bakterija

  • Subota, 21 Studeni 2015 16:54
  • Pročitano 2407 puta

U našim crijevima žive bakterije koje su nam potrebne i one su u ravnoteži. Međutim, među njima je zloglasna E. coli koja je stalni stanovnik naših crijeva te je vrlo korisna pošto spriječava razmnožavanje ostalih bakterija.

Međutim, uslijed bakterijske neravnoteže, E.coli putuje iz debelog crijeva u mokraćni trakt, mjehur te stvara bakterijsku infekciju s karakterističnim simptomima ,a može se vidjeti u nalazu mokraće. Medicinska terapija se sastoji u upotrebi antibiotika u slučaju infekcije mokraćnog mjehura, no ona u isto vrijeme djeluje agresivno na naše tijelo, pogotovo na žene uslijed dugotrajne upotrebe tih antibiotika.

Posljedica su najčešće gljivične infekcije koje se pak trebaju tretirati. Osim toga, antibiotici negativno utječu na crijevnu mikrofloru, a posljedica toga je pad imuniteta i mogućnost novih infekcija kod osjetljivijih ljudi.


Kako izliječiti E.coli?

domaći pripravak protiv bakterijaBakterijska infekcija uzrokovana E.coli može se tretirati i prirodnim putem. Napravite svoj prirodni lijek kod kuće, a trebati će vam sljedeće:

1l domaćeg bijelog vina
3-4 grančice ružmarina (mladi izdanci)
10 češnja češnjaka

Priprema: Uzmite staklenu posudu. Očistite češnjak i sitno ga isjeckajte, dodajte ga vinu i na kraju dodajte grančice ružmarina. Zatvorite posudu i ostavite je 10 dana na sobnoj temperaturi te je svakodnevno protresite. Poslije deset dana ocijedite sadržaj iz posude i držite ga u hladnjaku.

Upotreba: Odrasli trebaju koristiti jednu jušnu žlicu, a djeca jednu čajnu žličicu svakog jutra na prazan želudac. Napitak se koristi 40 dana, zatim napravite stanku i obavite liječničku pretragu. Nalaz bi trebao ukazati na nestanak E.coli bakterije iz mokraćnog sustava.

Ružmarin je također izvrstan protiv drugih bakterija pa je ovaj napitak djelotvoran i kod streptokoka, stafilokoka i kandide.

(izvor: www.jewelforhealing.com)

Ocijeni sadržaj
(4 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream