Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Preporađanje - postizanje punine života

  • Srijeda, 30 Prosinac 2015 11:38
  • Pročitano 1755 puta

Bog je dahu dodijelio uzvišenu ulogu neraskidive veze između duše i tijela, duha i materije. Disanje je stoga božanski čin, manifestacija božanskog kroz nas i sa svakim svojim dahom izražavamo svoju povezanost s Njim.

Piše: Željka Schubert

Disanje je naš najmanje korišten potencijal, a možemo ga koristiti za pozitivne promjene i iscjeljenje što se najefikasnije postiže tehnikom Preporađanja koja je čudesna metoda samoiscjeljenja i duhovnog samorazvoja. To je svjesno, povezano i ritmičko disanje u relaksiranom stanju, a koje vodi iskusni voditelj preporađanja.


Metode, djelovanje i cilj Preporađanja

oslobađanje disanjemPovezano disanje kojim se proizvode energetske struje koje tijelo djelotvornije krijepe, prirodan je oblik udisaja duha u tijelo, a ritmičko disanje dovodi rad cijelog tijela, uma i duše u prirodan sklad. Svi organi našeg tijela bi trebali vibrirati u skladu s otkucajima srca - to je pravi bioritam. Ritmičkim disanjem postiže se i ritmičko kucanje srca što znatno snaži tijelo.

Opuštanje omogućuje oslobođenje blokiranih sjećanja koja su gurnuta u prošlost te potiče bržu obnovu stanica pomažući regeneraciji i vitalizaciji tijela. Blokade koče naše svjesne namjere aktivno djelujući protiv njih na nesvjesnoj razini. Njihovim oslobađanjem podiže se razina svijesti.

Cilj je sjetiti se i još jednom proživjeti psihološki, tjelesni i duhovni trenutak svog prvog udaha i osloboditi se traume tog događaja. Tim procesom počinjemo preobrazbu potisnutog dojma rođenja, od dojma prvotnog bola do zadovoljstva. Negativni energetski uzorci koji su čuvani u duhu rastvaraju se.

Kada integriramo sjećanje na prvi udah (doživljava se kao oslobođenje daha), taj dio energije koji je bio utrošen na potiskivanje, biva oslobođen i stavlja nam se na raspolaganje te život postaje puniji i svrsishodnij. Povećava nam se svijest o samoj životnosti, životnoj energiji koja nas ispunjava i stječemo veću ljepotu življenja.


Od nesvjesnog ka svjesnome

kundalini shaktiAko postoji kraljevski put do nesvjesnog, onda je to svjesno i duboko disanje. Dubokim, povezanim, svjesnim  disanjem, tijelo preplavljuju snažne vibracije, što je ujedno i znak uspostavljanja veza sa Kozmičkom Energijom. Protok energije se mnogostruko uvećava. Dolazi do napajanja sa Božanskom, Kozmičkom Energijom čije strujanje omogućava ostvarenje duhovnih i materijalnih ciljeva kroz buđenje Evolutivne Sile ili Kundalini Shakti.

Dolazi i do lakšeg osvještavanja sebe, svojih snaga i moći te prepoznavanja svoje prave prirode - Božanske prirode. Stječe se duhovni mir, ravnoteža, razvija kreativnost, raste samopouzdanje, životna radost se povećava. Energija koja teče kroz nas je Savršena, Božanska Energija - naša vlastita životna sila. Njoj se ne smijemo odupirati jer će svako opiranje stvoriti grčenje i trnjenje u tijelu što je ujedno i pročišćavajuće djelovanje Božje ljubavi na našu psihičku prljavštinu.

Ta energija je Božanska, Iscjeljujuća snaga kojoj se treba predati. Znati da Duh Sveti preuzima posao i najvažnija stvar je predati se i zahvaliti se! Biti preplašen popratnim pojavama nepotrebno je,  jer se tako samo suprotstavljamo životnoj snazi koja pritječe! Nakon pročišćavanja, Božanska energija ulazi svakim danom/dahom više u nas i doživljava se kroz blaženstvo u duhu! Ono koje dolazi iz nutra, iz pravog i jedinog izvora.


Disanje je odraz življenja


tijeloKako dišemo, tako i živimo. Način našeg disanja govori o načinu našeg življenja! Disanje je povezano sa svime! Veći dio čovječanstva ne diše ispravno. Uglavnom  je to plitko i površno disanje, izazvano stresnim životom. Površno i plitko disanje je navika ljudske vrste nastala njegovanjem strahom prožetih misli! Zbog toga je potrebno stalno održavati kakvoću svojih misli usporedo s činom preporađanja, a i inače! Plitko, kratko i nepovezano disanje, izražava naše slabosti i strahove!

Kada je u fizičkom i energetskom tijelu prisutan strah, tada su ta dva tijela odvojena od struje života - ljubavi! Suprotnost straha je ljubav, a ne hrabrost! Kod nedostatka ljubavi u nama javlja se strah. U takvoj situaciji, dah mijenja svoj ritam - skraćuje se! Takav površan uzorak disanja nesvjesno izražava našu odvojenost od ideje da je život savršen i neograničen! Stvarnost se u tom slučaju ne može doživjeti u potpunosti.

Pozitivnim mijenjanjem ritma i dubine disanja, možemo promijeniti svoju svijest i izgled! Možemo transformirati ljutnju i tjeskobu u ljubav i mir, prestati uništavati svoje tijelo negativnostima! Ako nam je disanje otežano negativnošću, ne možemo doći do istinskog znanja i sreće! 

Iz svega navedenog, vidljivo je kolika je vrijednost ispravnog disanja, a koje se uči kroz Preporađanje. Dodamo li tome podatak kako disanjem oslobađamo čak 70% štetnih tvari, dok preostalih 30% zauzimaju znojenje 20%, mokrenje 7%, i probava svega 3%, lako ćemo se odlučit preporoditi se. No, realnost Preporađanja daleko je blistavija od riječi koje ga opisuju!

Tečajevi i radionice Preporađanja

Ocijeni sadržaj
(3 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream