Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Oslobodimo se briga!

  • Utorak, 21 Srpanj 2015 10:05
  • Pročitano 1420 puta

Pogledajte u sebe. Da li je vaša duša mirna? Da li su vaše misli čiste ili vas nešto brine i tišti? Treba raditi na sebi te odagnati nespokoj. Samo tako se u duši može osloboditi mjesto za radost, smirenje i sreću. Sve dok je to mjesto zauzeto uznemirenjem, ono ne može otići od vas i postaje vaš dio. Kako se stoga, osloboditi briga, nemira i strahova?

Piše: Ana-Marija Milaković

Vježba oslobođenja od briga

Skinimo masku briga!Sjedite mirno i opustite se. Zamislite da ste vi briga, kako ona izgleda? Budite glumac/ica na sceni koja glumi ulogu pod nazivom Briga. Kakvo će to biti lice? Podrhtavajuća figura, unakažena strahom i užasom, nesigurnih pokreta. Postanite ta briga za trenutak. Osjetite da ste vi ta briga i što znači to biti. Osvijestite i razumijte što pritom osjećate.

Sada zamislite da vi Briga, plešete. Kakav je taj ples? Agresivan, zloban ili bojažljiv i zastrašujuć? Sada je predstava završena. Vi više niste briga. Skinuli ste masku i odvojili to lice od sebe. Sada lutka sjedi pred vama na stolici. Porazgovarajte s njom, tom lutkom Brigom. Pitajte što osjeća i zašto. Sada ste svjesni da to niste vi već samo cirkuska lutka. Maskembal je završen. Odbacite lutku koja glumi brigu u zamišljenu peć. Neka u njoj izgori do kraja. Obratite se svojim osjećajima. Vi ste uništili brige i one vas više ne muče.


Usklađivanje energija unutar nas

usklađivanje energija unutar nasZabrinutost svjedoči da u vama ima energije Zemlje više nego što bi trebalo. Ona prevladava na račun energije Vode i Drveta. Prevlast energije Zemlje ispoljava se kroz plačljivost i loše raspoloženje. Ukoliko se hoćete vratiti u ravnotežu, potrebno je dodati energiju Vode ili energiju Drveta. Energija Vode se može manifestirati kroz osjećaj straha. Ukoliko ispoljite svoj potisnuti strah i pustite mu na volju, vi jednim klikom izbijate drugi. Energija Vode (strah) sudara se sa energijom Zemlje (zabrinutost), one se uravnotežuju, a vi dobivate mir i spokoj. Energija Drveta se može ispoljiti kroz osjećaj gnjeva.

Dopuštajući mu da se ispolji, vi također izbacujete iz sedla vaše brige, dvije energije se sudaraju jedna s drugom i uravnotežuju. Briga odlazi, a dolaze radost i spokojstvo! Uvijek moramo biti svjesni da je najbolje za nas ispoljavati sve trenutne emocije koje nas preplave. Bilo da je u pitanju tuga, bijes, određeni nemir, kada ih manifestiramo, svi ti nelagodni osjećaji nestaju. Mi se osjećamo bolje, svježije i tek tada možemo mijenjati stvari koje nam se ne sviđaju u životu ili u nama samima!

Ocijeni sadržaj
(2 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream