Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Čaša slane vode za zdravlje

  • Ponedjeljak, 06 Listopad 2014 12:58
  • Pročitano 4633 puta

Znanstveni se slažu kako čaša posoljene vode iznimno povoljno utječe na ljudsko tijelo. Gutljaji su to čiste detoksikacije koja pomaže tijelu da se samo regenerira.

U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene vode svakoga jutra, a zapadni je svijet tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je sol štetna za čovjekovo tijelo. Stvar je u tome da vodu treba posoliti prirodnom, čistom morskom solju. U tom je slučaju njezin zdrav učinak zajamčen. 

Samo neke od mnogih dobrobiti ispijanja posoljene vode su uravnoteženost šećera u krvi, osnaživanje kostiju, regulacija metabolizma, jačanje imuniteta, jačanje hormonskog sustava, povoljan utjecaj na proširene vene i još mnoge druge.


Melem za zdravlje

dobrobiti slane vodeČaša posoljene vode ima nutricionističku vrijednost i stoga što je bogata mineralima koje tijelo brzo prepoznaje i veže na sebe. Pozitivni ioni soli vežu se uz negativne ione molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju tijelo izvrsno apsorbira. Voda time više nije ista voda, a sol nije samo sol. Kombinacija je melem za vaše zdravlje. 

Sve što trebate učiniti jest uzeti čašu čiste mlake vode i u nju staviti jednu čajnu žličicu morske soli. Ovo je tek nekoliko razloga zašto biste to trebali učiniti: 

 1. Hidratacija 
Nutricionist Matt Stone ističe da pijete li samo vodu za hidrataciju tijela, možete i pretjerati pa tijelo postaje prepunjeno tekućinom. Umjesto čiste vode savjetuje upravo ovakvu - posoljenu, jednom dnevno. 
 
2. Probava 
Imate li problema s probavom, čaša posoljene vode tome će stati na kraj. Posoljena voda pokreće enzime koji ubrzavaju probavni trakt. Pijete li takvu čašu zdravlja svakoga jutra, vrlo brzo ćete primijetiti pozitivne promjene i izreguliranu probavu. 
 
3. Nestanak nesanice 
Minerali soli smiruju živčani sustav. Stoga, imate li problema s nesanicom, ova će časa blagotvorno utjecati na taj problem i barem ga ublažiti. Bolje ćete spavati. 
 
4. Detoksikacija 
Riječ je o čaši čiji sadržaj djeluje antibakterijski. Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tijela i rješava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu. 
 
5. Zdravlje kostiju 
 Vrlo je popularna teorija da alkali minerala soli pogodno utječu na probleme s kostima, osobito onima koji imaju problema s osteoporozom. 
 
6. Blagotvoran utjecaj na kožu 
 Ako želite nježan odsjaj čiste kože, poslite čašu vode i ne oklijevajte. Detoksikacija je povezana s ovim čimbenikom, koža će vam blistati. 
 
7. Bogat izvor minerala 
Sve prethodne točke vežu se između ostaloga na informaciju o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji s vodom i njezinim blagotvornim učincima. Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, stoga ne dvojite i iskušajte ovaj recept, naštetiti zasigurno ne može!

Ocijeni sadržaj
(16 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream