Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Iscjeljujuća moć molitve

  • Subota, 26 Prosinac 2015 10:47
  • Pročitano 8112 puta

Ruski znanstvenici iz St. Petersburga su materijalno dokazali kako su čudesna izlječenja putem molitve i vjere istinita. Također su otkrili mnoge tjelesne i duševne promjene koje čovjek može doživjeti u trenutku molitve ili vjerskog obreda.

Piše: Ana-Marija Milaković

Valery Slezin, voditelj laboratorija za neuropsihofiziologiju na Institutu za istraživanje i razvoj psihoneurologije u St. Petersburgu, rekao je kako je molitva snažan lijek koja, ne samo da regulira sve procese u ljudskom organizmu, već popravlja oštećenu strukturu ljudske svijesti.


Molitva stvara osjećaj sigurnosti

Mozak i molitvaProfesor Slezin je učinio nešto nevjerojatno, mjerio je snagu molitve.  Snimio je elektroencefalografom svećenike u molitvi i izdvojio neobičan fenomen, potpuno isključenje njihove moždane kore. Takvo stanje je karakteristično samo za tromjesečne bebe kada su u blizini majke i kada osjećaju potpunu sigurnost.

Kako odrastamo, osjećaj sigurnosti nestaje i povećava se moždana aktivnost koja je rjeđa samo prilikom dubokog sna ili za vrijeme molitve, tvrde znanstvenici. Valery Slezin je takvo stanje nazvao molitvenom budnošću, a neophodno je za svaku osobu. Poznata je činjenica kako su bolesti uzrokovane negativnim situacijama i djelima koja držimo u svom umu.

Međutim, tijekom molitve, sve naše brige odlaze u drugi plan, a ponekada skroz nestanu. Zbog toga može doći do fizičkog i/ili psihičkog iscjeljenja. Drugim riječima, „izbrišemo“ bolesti i brige.


Čudesna moć vjerskih obilježja

Grupna molitvaČak i crkvenim službama možemo poboljšati svoje zdravlje. Angelina Malakhovskaya, inženjer iz laboratorija medicinskih i bioloških tehnologija, provela je tisuće istraživanja kako bi usporedila zdravstveno stanje ljudi prije i poslije crkvene službe. Pokazalo se kako bilo koja služba u hramu, normalizira krvni pritisak i vrijednosti u krvi.

Molitvama možemo također neutralizirati štetna zračenja. Poslije černobilske eksplozije, poznato je koliko velika je bila razina zračenja. No, blizu jedne crkve koja je četiri kilometara udaljena od reaktora, radijacija je bila u normalnim vrijednostima.

Znanstvenici St. Petersburga, raznim eksperimentima stoga potvrđuju kako sveta voda, znak križa te zvonjava crkvenih zvona, imaju također iscjeljujuću moć. Zbog toga su u Rusiji uvijek zvonila zvona za vrijeme epidemija.

Ultrazvučni raspon zvonjave ubija viruse gripe, žutice i tifusa. Proteini tih virusa ne prenose nikakvu infekciju, zaključila je Angelina Malakhovskaya. Znak križa je još djelotvorniji, on ubija patogene mikroorganizme(crijevne mikrobe i stafilokok) ne samo u vodi iz slavine, već u jezerima i rijekama.

Učinkovitiji je od modernih dezinfekcijskih uređaja elektromagnetskog zračenja. Znanstveni laboratorij Instituta industrijske i pomorske medicine, ispitivao je vodu prije i poslije posvećenja. Uspostavilo se kako je broj malignih bakterija čak sto puta manji kada se izgovara sveto ime nad vodom koja se posvećuje. Primjerice, elektromagnetsko zračenje daje puno lošije rezultate.


Posvećena voda

Sveta vodicaDakle, praksa posvećivanja hrane i pića nema samo duhovno značenje već prevenira određene bolesti. Sveta voda nije samo pročišćena nego mijenja svoju strukturu. Postaje bezopasna i ozdravljujuća što se može dokazati i posebnim uređajima.

Spektrografi pokazuju kako posvećena voda ima veću optičku gustoću kao da je razumjela smisao molitve te je zadržala. To je razlog njene jedinstvene moći ozdravljenja! Jedina njena mana jest ta da liječi samo pobožne ljude!

Angelina Malakhovskaya je rekla kako voda razlikuje razinu vjere kod ljudi. Kada pobožni svećenik posvećuje vodu, njena optička gustoća je 2,5 puta veća, a 1,5 puta kada je posvećuje pobožna osoba koja nije svećenik. U slučaju bezbožne osobe, promjene u vodi su beznačajne.

Sve navedeno nas vodi do zaključka kako molitvom i vjerom zaista možemo doživjeti ozdravljenje! Ono nije samo subjektivno, duhovno iskustvo, već realna, znanstveno dokazana činjenica!

Naboj grupne molitve

Dr. Boguslaw Lipinski je još davne 1985. svojim uređajem elektroskopom izmjerio količinu naboja prilikom grupne molitve u jednom od najpoznatijih svetišta na svijetu - hercegovačkom Međugorju. Lipinski je otkrio da zajednička molitva generira velik naboj energije koji se može izmjeriti i samim time dokazati. Njegovo istraživanje dokazalo je da molitva u grupi ima fizikalnu moć, a ne samo duhovnu.

Ocijeni sadržaj
(16 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream