Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Čudesna snaga uma

  • Srijeda, 20 Studeni 2013 12:04
  • Pročitano 20063 puta

Svakodnevnim ispravnim razmišljanjem i težnjama možemo ostvariti sve svoje snove, postići unutarnji mir i zadovoljstvo. Do savršenstva se dolazi vježbom, strpljenjem i ustrajnošću, a željeni rezultat našeg truda nikada neće izostati! U sljedećih nekoliko redova, ponudit ću vam smjernice za zdraviji, sretniji i uspješniji život čijom praksom dolazimo do prave sreće!

 

Kako biti i ostati zdrav

Da bismo se oslobodili bolesti, moramo isprazniti um od straha i brige te shvatiti kako je oboljenje rezultat pogrešnog razmišljanja. Znam da to zvuči jednostavno dok je za nas to uistinu teško. No upornost i odlučnost brzo donose rezultat. Iako će nam na putu stajati naš veliki ego i uvriježena mišljenja o nemogućnosti pozitivnih promjena, one će ipak doći, a ego će se rastopiti. Naravno, ako ispravno djelujemo. Dakle, ako promjenimo svoje misli u pozitivne naše tijelo će slijediti! Tijelo je samo zgusnuta misao. Ključ za brzi oporavak je zamišljanje sebe iscjeljenog i u potpunosti zdravog. To zamišljanje mora biti aktivna, svakodnevna meditacija. Budimo svjesni da bezgranična inteligencija, koja je stvorila naše tijelo, može ga izlječiti i održavati zdravim. Zato, ustrajte mentalno i fizički i čuda će se dogoditi. Utišajte svoj vlastiti um, opustite se i budite ponizni pred božanskom rijekom mira, ljubavi i zdravlja. Ako uistinu želite biti i ostati zdravi, posvetite svoju pažnju vječnim, nepromjenjivim božjim istinama. Činite lijepe i dobre stvari drugima što je najbolji lijek za svaku bolest!

Vježba

Sjednite u udoban položaj u mirnu prostoriju za meditaciju. To može biti vaša spavaća soba jer je najbolje vrijeme za ovu meditaciju, nakon buđenja, prije odlaska na dnevne dužnosti i obaveze. Opustite svoje tijelo, udahnite i izdahnite par puta svjesno i duboko. Sklopite ruke u predjelu srca i zamolite božansku energiju da  se razlije cijelim bićem, vašom dušom, tijelom i mislima. Dozvolite joj da napuni svaku vašu stanicu plemenitom, snažnom energijom ozdravljenja, radosti i blaženstva. Sve što nije u skladu s njenom vibracijom ljubavi, svaki poremećaj ili bolest, bilo koja patnja ili tuga, nestaje pred njenom pojavom. Zamislimo kako je ta božanska energija veliki val koji nosi sve nečistoće pred sobom i ostavlja jasnoću, zdravlje i sreću. Osjetiti ćemo razlijevanje tog vala prvo iz srca, preko cijelog tijela, do naših misli koje postaju bistre i jasne. Božanska iscjeljujuća energija ne dozvoljava crne misli već ih mijenja u pozitivne i nadahnjujuće. U ovom trenutku, osjećamo blago strujanje i toplinu svugdje, spokoj i unutarnje zadovoljstvo. Naše misli su postale usmjerene samo na zdravlje, polet i novo nadahnuće za današnji dan. U ovom raspoloženju, zahvalimo iz dubine srca božanskoj energiji što nam daje život i pruža svoje čudesne moći ozdravljenja. Ukoliko smo teže bolesni, osjetiti ćemo veću duševnu inspiraciju, iskoristiti naše mogućnost najbolje što možemo, usrećiti svoje bližnje vedrinom i zahvalnošću. No, svakodnevno praksom ove kratke vježbe, tj. meditacije, možemo očekivati i pokoje čudo, stvarni oporavak i ozdravljenje. Važno je biti u potpunosti predan i vjerovati kako ništa nije nemoguće Bogu i njegovim energijama. Nakom ove male meditacije, spremni smo za novi dan i sve njegove izazove!

Kratka verzija vježbe za svaki trenutak i mjesto

Zatvorite se u prostoriju gdje možete biti sami. Duboko udahnite na nos, izdahnite na usta i oslobodite um od misli. Ponovite to tri puta. Zatim zamolite Boga da ulije svoju energiju u vaše tijelo, u svaku stanicu, čineći ga zdravijim i snažnijim. Nastavite duboko disati kroz nos i zamislite da je zrak koji udišete zlaćana tekućina koja je puna božanske snage. Osjetite kako vas Njegova ozdravljujuća energija preplavljuje i potpuno ispunjava Božanskom ljubavi i tom beskrajnom snagom. Budite otvoren kanal kroz koji Bog može djelovati za vašu dobrobit. Zamolite da vaše djelovanje tokom dana bude u skladu s božanskim, da vaše rasuđivanje bude bistro, a promišljanje nadahnuto.

Ocijeni sadržaj
(61 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream