Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Iscjeljivanje zvukom

  • Ponedjeljak, 21 Listopad 2013 16:42
  • Pročitano 2469 puta

Zvuk je energija. To je najjednostavnija i najtočnija definicija zvuka. Kako sve posjeduje energiju, tako sve posjeduje i zvuk. Skladnost zvuka/tona nekog bića ili predmeta, govori o njegovoj cjelovitosti, protočnosti i zdravlju. Okruženi smo zvukom još od prenatalnog vremena i u svakodnevnom životu. Neke zvukove registriramo našim osjetilima, a neke ne, no, sigurno je da zvuk čovjeka i zvuk njegove okoline čini jednu skladnu cjelinu.

Tim putem su se vodili i drevni iscjelitelji s Dalekog istoka kada su u svojim iscjeliteljskim tehnikama primijenili izvor zvuka kao metodu iscjeljivanja.  Dakle, zvuk je jedan od mogućih načina usklađivanja našeg tjelesnog ritma s univerzalnim ritmom. Kada kažemo zvuk, pod time mislimo i na glazbu, kao i na pojedine tonove.  


Primjena terapije zvukom pokazala je da, na primjer, glazba može utjecati na srčani ritam čovjeka, krvni tlak, razinu hormona koja je povezana sa stresom i imunitetom. Postoje posebno skladane pjesme za odvikavanje od različitih ovisnosti.  Očito je da se slušanjem pojedine vrste glazbe u tijelu događaju razni kemijski procesi. Primjerice, visoki tonovi stvaraju ugodno i sretno raspoloženje, ali ujedno i ubrzani metabolizam, dok niski tonovi umiruju, uspavljuju i usporavaju metabolizam. Terapija glazbom upotrebljava se u raznim klinikama u svijetu, a kod postoperativnih pacijenata pokazalo se kako oni troše manje lijekova za ublažavanje bola. Terapija glazbom koristi se za tretman depresije, migrene, tjeskoba, srčanih tegoba, itd.

Da bi djelovali preventivno, a manje kurativno, uz malo samoprakticiranja možemo provoditi usklađivanje naših vibracija s vibracijom kozmosa uz primjenu određenih zvukova pojedinih slova alfabeta.  

• ZA RAVNOTEŽU CIJELOGA TIJELA - A  E  I  O  U
• ZA PLUĆA, SINUSE, LUBANJU - HAM... HAM... HAM...
• ZA POBOLJŠANJE SLUHA - N...  N....  N....
• ZA NOSNU ŠUPLJINU (SINUSNE GLAVOBOLJE) - MA...  MA...  MA....
• ZA ČELJUST (MIGRENE I GLAVOBOLJE NAPETOSTI) - JA JU JE
• ZA TRBUH (PROBLEMI S PROBAVOM, ŽGARAVICA, PREVELIK APETIT I SL.) - HA  HA  HA  

Uputa za izvođenje: Duboko udahnuti i proizvodite zvuk kod izdisaja. Svaki zvuk se može ponoviti do tri puta. Za optimalni rezultat treba vježbati svaki dan najmanje 5 minuta.


Slušanje unutarnjeg zvuka

Nježno kažiprstima zatvorite ušne kanale, zatvorite oči i postavite se u položaj osluškivanja. Sada ste u stanju slušati određene zvukove iznutra u svojoj vlastitoj svijesti. Ti su zvuci dobar pokazatelj našega zdravlja. Ako je zdravlje dobro, tada su zvuci iznutra ugodni, i obrnuto. Katkada (ako dobro osluškujemo) unutarnji zvuk nam točno može detektirati što i gdje nešto nije u redu i kako to možemo promijeniti.


Iscjeljivanje tibetanskim zdjelama, zvonima i gongom

Primjenjuje se već nekoliko tisuća godina kao vrlo učinkovita metoda iscjeljivanja. Mi je već duže vremena primjenjujemo samostalno, ili u kombinaciji s kristalima, Reikijem, kromoterapijom i drugim iscjeliteljskim tehnikama.


Pročišćenje prostora i predmeta zvukom

Poželjno je da se stambeni ili radni prostor povremeno očisti posebnom vrstom zvuka koji će omogućiti njegovo oslobođenje od negativnih energetskih naslaga. Na primjer, nakon što kupite stan, kuću ili automobil od neke druge osobe, dobro je provesti proces pročišćenja kako se ne bi "kontaminirali" s energijama bivšeg vlasnika. Također, to je dobro učiniti u slučaju kada se u nekom prostoru duže radi s elektronskim napravama (računalo, mobitel, TV, itd.), ili kada se u njemu često sastaje veći broj ljudi poradi raspravljanja o temama koje izazivaju različite emotivne i mentalne reakcije i sl.


Ostale preporuke

Kod odabira glazbe vodite računa da svoju fonoteku koncipirate tako da imate glazbu koja vam služi za pražnjenje naboja, za podizanje vlastitih potencijala te za relaksaciju i meditaciju. Odlazak i boravak u prirodi, gdje nema upliva zvuka prometa i tehnike, kao i njeno osluškivanje i spajanje s njom, bit će vrlo snažna terapija zvukom.

Ocijeni sadržaj
(4 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream