Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Duhovnošću do obilja

  • Ponedjeljak, 21 Listopad 2013 16:26
  • Pročitano 4912 puta

Svi želimo novac, zar ne? Možda zaista mislite kako želite novac, ali se zapravo u vama nalaze duboko smješteni strahovi vezani za dobivanje novca koji vam onemogućuju ostvarivanje bogatstva. Možda se bojite kako će vaši prijatelji misliti da ste previše uobraženi i napustiti vas. Možda vas je strah od gubitka svojih ambicija i smatrate kako će vas novac promijeniti.

Piše: Edo Šimunko

A možda se bojite kako će novac onemogućiti daljnje napredovanje u vašoj karijeri. Ako sada ne iskušavate obilje, možete biti sigurni kako imate neke duboke strahove vezane za posjedovanje novca. Novac za vas predstavlja bol. Svjesno, vi želite novac i možete vidjeti sve prednosti i blagodati koje on donosi. Međutim, ukoliko sada ne iskušavate obilje morate se uhvatiti u koštac sa strahovima koji blokiraju priljev novca u vaš život.

Podsvjesne misli nam zaista mogu stvarati neprilike u životu. One leže ispod površine i vrište prema nama. Kada god nam mozak daje neku misao o tome što je sljedeće potrebno učiniti, on možda čuje jednu od tih podsvjesnih misli. Pretpostavimo kako vam je jedan prijatelj ponudio partnerstvo u izradi umjetničkih postera. Taj vam projekt izgleda kao minimalan rizik, dobro vraćanje uloženog i mala kapitalna investicija. Čak vam se može učiniti i zabavnim. Spremate se viknuti "da", kada iznenada vaš mozak začuje sljedeće: "Mislim da bi bio sretniji bez novca; novac je korijen sveg zla; lakše je devi proći kroz ušicu igle nego bogatom čovjeku kroz vrata raja". Dakle, vaš mozak vas je nahranio strahom pa ste tako propustili mogućnost za unosno investiranje. Takve podsvjesne misli mogu onemogućiti svaku sigurnu i jasnu šansu za zarađivanje novca. One to zapravo čine sve dok god postoje.
Razarujući utjecaji lažnih društvenih uvjerenja

Psiholozi su već odavno upoznati sa ulogom koju igra naša podsvijest. Razvijene su mnoge vrste terapija za uočavanje misli, njihovo čišćenje, njihovu zamjenu te ponovno proživljavanje iskustava. Svaka od tih terapija ima svoje mjesto te je zasigurno svaka i doprinijela našem razumijevanju uloge podsvjesnih uvjerenja. Mi se ne bavimo isključivo samo mislima o sebi i o našem životu. Razmišljamo također i o nekim važnim, ali i nevažnim stvarima. Kada veliki broj ljudi misli ono što nije u skladu sa prirodom, prirodnim zakonima, prirodnom shemom stvari i Istinom, tada je prekrasno more inteligencije oko nas zagađeno i ispunjeno pogrešnim uvjerenjima. Ta pogrešna uvjerenja neće niti najmanje promijeniti ili iskriviti Istinu. Istina i dalje ostaje tu. Međutim, ona može biti potisnuta nekim jakim unutarnjim glasom, baš kao što neka radio postaja koja ima jak prijem može iz etera istisnuti onu koja ima slabiji prijem.

Želio bih napomenuti kako utjecaji lažnih društvenih uvjerenja također donose jad i nesreću. Neka društva su potpuno uvjerena u to kako će se uvijek nalaziti na ljestvici siromašnih. Zbog takvog uvjerenja, vrlo je teško povećati standard njihove ekonomije. Dokazano je kako nisu dovoljni niti zajmovi niti darovi. Hrvatska je puna lažnih uvjerenja i u tome je dosta raslojena. To je posebice uočljivo u stupnju bogatstva, odnosno siromaštva jedne regije ili županije u odnosu na drugu. Sada je vrijeme je da našu domovinu učinimo bogatom, a to je moguće stvaranjem bogatih pojedinaca što svatko do nas može postati. Potrebno je samo otvoriti se beskonačnom Božanskom obilju koje nam pripada te očistiti iz sebe sve ono što nas sprječava u tom otvaranju. Ostale zemlje su bogate i u njima se osjeća društveno vjerovanje da je bogatstvo njihovo normalno stanje i kako će one uvijek biti bogate.

Uvjerenja našeg društva definitivno postaju naša odgovornost ili naša vrijednost. Prije nego što itko može uploviti u blagostanje, mora vjerovati i očekivati kako je zaista uspješan. Tečaj Stvaranje bogatstva nudi vam učinkovite alate i tehnike za borbu sa vašim lažnim podsvjesnim uvjerenjima i lažnim društvenim vjerovanjima. Sva ona uvjerenja koja govore kako moramo biti siromašni iz bilo kojeg razloga, duhovnog ili materijalnog, jesu lažna životna uvjerenja. Riješite se takvih uvjerenja, jer u vaš život prizivaju upravo ono što predstavljaju.

Dopustite da vam pomognem na vašem putu ostvarivanja bogatstva tako što ću vas, kroz zajedničko petomjesečno druženje, provesti kroz tečaj Stvaranje bogatstva.

Ocijeni sadržaj
(3 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream