Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Veslanje za lijep trbuh

  • Utorak, 18 Srpanj 2017 08:40
  • Pročitano 365 puta

Vježbama za jačanje trbušne muskulature uspješno skidamo salo s trbuha! NETOČNO! Spomenutim vježbama činimo upravo ono što im i ime govori: jačamo trbušne mišiće. A ako želimo skinuti i naslage masnog tkiva, morat ćemo smanjiti unos masti i kalorija u organizam.

Piše: Medical Yoga Centar

Ipak, ukoliko želite ojačati svoju trbušnu muskulaturu, joga nudi brojne vježbe; od najlakših do vrlo napornih. Evo jedne čiji intenzitet i opterećenje možete savršeno prilagođavati sebi i svojim mogućnostima. Podsjeća na veslanje, s tom razlikom što su noge za cijelo vrijeme vježbe mirne i ispružene. I nema opasnosti da padnete u vodu.


Vježbajte veslanje

veslanjePOČETNI POLOŽAJ: Sjedeći uspravnog gornjeg dijela tijela, s rukama opuštenima u krilu i ispruženim nogama.

IZVOĐENJE: Uz izdisaj, ne savijajući noge u koljenima, nagnuti se naprijed ispružajući ruke prema nožnim prstima. Udišući, polako se nagnuti natrag privlačeći ruke k sebi. Pri tome se noge ne smiju odvojiti od poda. Ponavljati ovaj pokret do prvih znakova umora, a zatim se malo odmoriti i vježbu izvesti još jednom.

DJELOVANJE: Jačanje trbušne i leđne muskulature, pospjepšenje probave, pojačana cirkulaciju u cijelom gornjem dijelu tijela itd.

NAPOMENA: Vrlo je bitno pravilno si dozirati napor i naginjanje natrag u fazi udisaja. Zapamtite: taj napor mišići moraju osjetiti, ali on ne smije izazvati ubrzano disanje i lupanje srca.

Ocijeni sadržaj
(2 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream