Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Uklonite jogom bolne mjesečnice!

  • Petak, 25 Studeni 2016 09:48
  • Pročitano 388 puta

Mlada glumica Gemma Arterton, bivša Bond djevojka, na jednom je web portalu izjavila kako bi povijest zabilježila mnogo više uspješnih žena da ih u na putu uspjeha nisu ometale trudnoće, bolne mjesečnice i glupi muškarci.

Piše: Medical Yoga Centar

Prihvate li ambiciozne žene razlog pod jedan kao prirodan, a onaj pod tri kao beznadno neuklonjiv, ostaje im dakle kao jedina mogućnost poraditi na uklanjanju problema broj dva.Rješavanje ženskih problema

vježba za ublažavanje boliProblem bolnih mjesečnica pogađa danas oko 60 posto žena, a uzroci čine lepezu od nasljeđa, preko stresa i poremećaja u prehrani, sve do onoga što psiholozi nazivaju „unutrašnjim sukobom zbog odrastanja“. Rezultat svega je uvriježeno vjerovanje većine žena da su bolne mjesečnice nešto neminovno i čak prirodno(!).

Učenje joge apsolutno odbacuje takvo stajalište naglašavajući da u bolnim mjesečnicama nema ničega prirodnog, a da se zdravim životom i pravilnom prehranom, a posebno uklanjanjem određenih traumatskih sjećanja i stresa, problem može u potpunosti eliminirati. Posebno se preporučaju redovite seanse opuštanja, disanja ili meditacije te izvođenje programa vježbi (asana) od kojih izdvajamo upravo onu koju vidite na slici, a koja naravno, osim djelovanja na eliminiranje bolnih mjesečnica ima i niz drugih zdravstvenih učinaka!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream