Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Yoga - više od jačanja i istezanja mišića

  • Utorak, 18 Listopad 2016 10:14
  • Pročitano 631 puta

Braneći klijenta optuženog za seksualno uznemiravanje kolegice na poslu, bostonski odvjetnik Andy Collins završio je izlaganje konstatacijom kako je „van pameti povjerovati da bezazleno štipanje za guzu izaziva duboke psihološke traume“?!

Većina psihologa, međutim, smatra da praktički sve ono što nam se dogodi (bila u pitanju guza ili što drugo) ostavlja trag u našoj psihi.

Na isti način kineziolozi se slažu da svaki pokret kod vježbanja rezultira određenim djelovanjima na naše tijelo i da se čitava „umjetnost sporta i rekreacije“ sastoji u pronalaženju najboljih načina da vježbanjem proizvedemo za tijelo i zdravlje najbolje učinke. Nažalost, nestručni priručnici za vježbanje, učinke vježbe katkada svode na uska i praktični nikom potrebna objašnjenja u stilu „čučnjevima jačate noge“ vjerujući valjda da postoje oni koji bi čučnjevima htjeli jačati ruke.

vježba za sveOva vježba ima niz vrijednih „skrivenih djelovanja“. Položaj pretklona potiče cirkulaciju prema glavi, poboljšavajući time funkcije vida, sluha i mozga, a umanjujući i brojne tegobe niskotlakaša. Savijanje kralješnice pospješuje prehranu diskova sprečavajući ujedno niz degenerativnih promjena na kralješcima. Istezanje ruku u prvoj fazi vježbe potiče cirkulaciju dok istovremeno rad leđnih mišića jača posturalnu muskulaturu kralješnice što je izvanredna prevencija slabinskih bolova. Pa ako je potrebno, spomenimo za kraj, vježba jača i noge.vježba za sve

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream