Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Zašto bismo trebali jogije u nadzornim odborima

  • Utorak, 04 Listopad 2016 08:41
  • Pročitano 423 puta

Jedna od zabluda o jogi svakako je i mišljenje da je njezino idealiziranje dobrote i ljubavi apsolutno neprimjenjivo u uvjetima okrutnog suvremenog businessa. 

Piše: Medical Yoga Centar

Za primjer, usporedimo samo misao gurua Mahaprabua kako svako ljudsko biće zaslužuje razumijevanje i poštovanje sa stavom poslovnog gurua Jacka Welcha da nesposobne treba bez mnogo sentimentalnosti eliminirati iz kompanije.Yoga za poslovnjake

yoga za poslovnjakeDa istina ipak može biti drugačija pokazuje primjer japanske firme „Fuji incorporated“ čiji se svi zaposlenici bave jogom. Direktor Ichiro Kazama argumentira:
„Moji djelatnici su prije svega savršeno fizički zdravi pa gotovo nema bolovanja, radna energija je nevjerojatna, stres je nepoznata kategorija, međuljudski odnosi su savršeni, a opće ozračje izvanredno. Radni dan počinje i završava meditacijom, a tu je još 60 minuta joge, vegetarijanski objed te obveznih 30 minuta šetnje parkom. Ostatak radnog vremena čini 9-10 čistih radnih sati.“

Dodamo li tome da je jogijskoj filozofiji imanentna skromnost, mali prohtjevi, sklonost samokontroli, žrtvovanju za druge, ali i spremnost na danonoćni rad ako je neki važan cilj u pitanju. Uostalom, mnogi su veliki jogiji (Sarasvati, Maheshvarananda, Prabhupada) svojom zadivljujućom radnom energijom kao i iznimnim poslovnim postignućima, odavno već srušili iluziju o jogiju kao besposlenom otkačenom čičici što po cijeli dan odvojen od svijeta stoji na glavi ili kontemplira o samoprosvjetljenju.

Jasno je, dakle, da bi ponešto od svega toga i te kako moglo biti primjenjivo i u našoj hrvatskoj svakodnevici. Jedan jogi u nekom od nadzornih odbora mnogo bi toga možda promijenio…

Vježba koju vidite na slici idealna je za „poslovnjake“ - poboljšava moć koncentracije, cirkulacije i sve funkcije mozga, uklanja bolove u leđima i nakupljeni stres.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream