Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Yoga jača samopoštovanje

  • Utorak, 19 Srpanj 2016 15:20
  • Pročitano 595 puta

Sredovječni je knjigovođa časopisu „Yoga, Body & Mind“ poslao pitanje: „Kažu da joga jača samopoštovanje. No, ja vježbam već tjedan dana i jednako se kao prvoga dana psihički i fizički osjećam sav nikakav“.

Piše: Medical Yoga Centar

Vježbe joge doista vam u početku jasno pokažu koliko ste „nikakvi“ (nerazgibani, bez snage, kondicije i sl), no ubrzo slijedi uzlazna faza u kojoj postupno ali sigurno postajete svjesni poboljšanja.


Jačajte samopoštovanje vježbanjem!

Jačajte samopoštovanje!Ako samopoštovanje opišemo Bointovom definicijom kao „osjećaj koji je izravna posljedica spoznaje vlastitih vrijednosti“, onda gotovo svaka vježba vodi u tom pravcu. Evo što o tome kaže ajurvedski liječnik Vasant Lad upravo na primjeru današnje vježbe:

„S vremenom uočavati snagu muskulature svojih ramena, ruku, nogu i leđa. Vaše držanje zbog toga postaje uspravno i dostojanstveno što više nije samo fizičko, nego i vaše psihičko stanje. Pojačana cirkulacija čisti lice dajući mu savršen ten i prirodni sjaj, a pojačan dotok krvi prema glavi djeluje na sve funkcije mozga. Vježba poboljšava imunitet i počinjete se osjećati jači od većine običnih bolesti što pogađaju ljude u vašoj okolini. Sve to skupa bitno pojačava i vaš osjećaj samopoštovanja“.

Vježba prikazana na slici definitivno jača vaša leđa, noge i cijelu muskulaturu. No, također pomaže da vam se vrati uspravno držanje i stav kako tjelesno, tako i općenito u životu! Uspravan stav odgovara ispravnom stavu prema sebi i životu!

Ocijeni sadržaj
(3 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream